Hengelosestraat 64, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 636 m3
 • Woon opp.: 148 m2
 • Perceel opp.: 569 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 569 m2
 • Hoofdtuin: 195 m2 , zuidoost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1968
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 4
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Ruimte, vrijheid en grote tuin
Mooi gelegen vrijstaande woning

Het boerenbedrijf van de ouders (hoek Hengelosestraat/Wiedenbroeksingel) moest in de jaren zestig plaatsmaken voor de nieuwe wijk De Pas. In een hoek van wat ooit hun weiland was reserveerden ze een mooie kavel. En in 1968 bouwde een plaatselijke aannemer voor het toen jonge stel en inwonende ouders een degelijk vrijstaand huis. Meer dan vijftig jaar heeft de laatste bewoonster hier met veel plezier gewoond.

Hal & garderobe
Op de flinke eigen oprit is plek voor meerdere auto’s. In de zijgevel zit nog de oorspronkelijke voordeur, met glas in streepmotief en kleine overkapping. De achtergelegen ruime hal is belegd met natuursteen, eveneens origineel. Gescheiden van de hal door middel van een toog is een aparte garderobe, mét toiletruimte. Het authentieke glas-in-loodraam is bewaard gebleven en voorzien van een rolluik. Ook de handige, diepe kelder is bereikbaar vanuit de hal. Een deur verder beland je in de L-vormige living.

L-vormige living
De stoere schouw met open houthaard vormt een blikvanger in de living. Deze is opgetrokken uit oude Bentheimer zandsteen en antiek kannenschrot. De open haard heeft altijd uitstekend gebrand, maar is de laatste jaren niet gebruikt. En dus is schoorsteenvegen aan de orde. De zithoek aan de straatzijde heeft veel privacy. Er staan namelijk geen huizen aan de overkant, maar bomen en ander groen, behorend tot het Raabos. Ook de beplanting in de voortuin verhindert inkijk. Ramen in de zijgevel zorgen voor extra daglicht. Eén ervan heeft een rolluik.

Woonkeuken & wasruimte
De gevel aan de achterzijde is met ruim drie meter uitgebouwd. Dat heeft een royale woonkeuken opgeleverd. De dubbele tuindeuren van weleer zijn blijven zitten. De keuken, uitgevoerd in landelijke stijl, is keurig maar wel wat gedateerd. Er werd gekookt op gas. De oven en vaatwasser zijn defect. Een raam boven het aanrecht biedt zicht op de tuin. De vloer van de woonkeuken is belegd met laminaat, het plafond bestaat uit balken en schroten. In een nis is een werkplek ingericht. Vanuit de keuken is de wasruimte bereikbaar. Hier zijn de cv-ketel, de wasmachine en droger geïnstalleerd. Verder is er een uitstortgootsteen. En heel handig voor wie buiten heeft gewerkt of gespeeld: een extra toiletruimte. Dubbele deuren in de achtergevel geven toegang tot een overkapping met aangrenzend een groot terras en daarachter een grote, geheel omsloten tuin. De laatste bewoonster zat graag in haar woonkeuken. Zo kon ze mooi haar tuin overzien. Overigens bevindt zich in de zijgevel een van een rolluik voorziene ‘achterdeur’. Deze geeft toegang tot een bescheiden halletje dat living en woonkeuken verbindt.

Garage & tuin
De laatste bewoonster bracht heel wat uren door in haar tuin. Toen de jaren begonnen te tellen heeft ze haar groene paradijsje onderhoudsvriendelijker gemaakt. Tuinieren bleef echter haar lust en haar leven. Maar ze kon er ook heerlijk zitten genieten op één van de terrassen. De achtertuin bestaat uit een gazon, omzoomd door een borderrand met vaste planten, rozenboogjes en een kleine vijver. Voor het beregenen van de tuin is er een elektrische grondwaterpomp. Aan de zijkant, tegen de erfscheiding met de buren, bevindt zich een ruime vrijstaande stenen garage met een pannendak. Deze heeft aan de straatzijde dubbele openslaande deuren en een aparte loopdeur in de zijgevel. Overigens zijn ramen en deuren van kunststof. Verder is er stromend water en verwarming. De garagezolder is bereikbaar via een luik in de buitengevel. Tegen de achtergevel is een overkapping voor de houtopslag. Dankzij de ligging van de omringende huizen geeft de tuin je een gevoel van ruimte en vrijheid.

Slapen & baden
Een brede trap in de hal leidt naar de eerste verdieping. Aan de lichte overloop (dankzij een raam in de zijgevel) grenzen drie slaapkamers (alle met vaste kastruimte) en een badkamer. De aan de achterzijde gelegen hoofdslaapkamer is ruim en heeft een balkon. Slaapvertrek nummer twee bevindt zich aan de voorzijde en is eveneens ruim. De derde kamer is een tikje kleiner, maar nog altijd prima qua afmetingen. Overigens zijn alle slaapkamers én de badkamer voorzien van kunststof kozijnen en draaikiepramen, mét dubbelglas. De badkamer is uitgevoerd in lichte, neutrale tinten. Er is een inloopdouche, een wastafel en een hangtoilet. Luxaflex zonwering is in het isolatieglas geïntegreerd. De overloop is belegd met plavuizen, wanden zijn afgewerkt met steenstrips. Via een luik met vlizotrap in het plafond is de zolder bereikbaar. Deze was altijd in gebruik als opslagruimte. In het midden van de zolder kan je rechtop staan. Wellicht kan hier door plaatsing van een dakkapel een extra slaapvertrek worden gerealiseerd.

Tenslotte…
Hengelosestraat 64 is geheel voorzien van dubbelglas. Op de eerste verdieping zijn kunststof kozijnen en ramen geplaatst (behalve het overloopraam), de begane grond is deels voorzien van kunststof. De aluminium windveren en dekstukken vragen om onderhoud. Datzelfde geldt voor de bestrating rond het huis. Je woont hier in een gemoedelijke buurt waar noaberschap nog telt. Een kinderopvang is vlakbij en een basisschool is iets verderop gelegen. Vanaf deze locatie ben je snel op weg richting Hengelo en de aansluiting met de N18 (Enschede en Achterhoek). En trouwens ook in het centrum van Haaksbergen.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1968
- Perceeloppervlakte 569 m²
- Inhoud circa 636 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.