Goorsestraat 38, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 798 m3
  • Woon opp.: 186 m2
  • Perceel opp.: 537 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1947
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geïsoleerd
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 4
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed tot uitstekend
  • Onderhoud buiten: goed tot uitstekend

Sfeervol en comfortabel, ruime kavel vlakbij centrum
Zéér royale helft-van-een-dubbel, helemaal up to date

He-le-maal áf is deze buitengewoon royale helft-van-een-dubbel. Van top tot teen zó strak, smaakvol en vakkundig gerenoveerd. Wat veel leefruimte, wat een comfort. En dan nog die grote en vrije achtertuin, ingericht op genieten, relaxen en spelen. Kortom: dit stijlvol gemoderniseerde huis is instap-klaar.

Stukje historie
Deze reeks twee-onder-eenkappers aan de Goorsestraat is ooit gebouwd door de Twentsche Kabelfabriek (TKF). Net als nu was er na de Tweede Wereldoorlog gebrek aan huizen. En met het aanbieden van woonruimte, in dit geval voor stafmedewerkers, was TKF een aantrekkelijke werkgever. Enkele karakteristieke elementen uit de naoorlogse bouwperiode zijn bewaard gebleven. Zoals een glas-in-loodvenster, de sierlijke trapopgang en knipvoegen. “Dat sprak ons aan”, vertellen Patrick en Mariska. “Maar ook de ruimte, de inhoud van het huis en de flinke tuin. Met het idee ‘Hier valt écht iets moois van te maken, waar we lang willen blijven wonen’ zijn we aan deze klus begonnen. Zonder onze droom ‘een vrijstaand huis buitenaf’ los te laten. En dat komt nu veel eerder dan verwacht op ons pad. Het voelt dubbel om weg te gaan nu alles nét af is. Om dit achter te laten en dan weer opnieuw te beginnen. Toch doen we dat, want een tweede keer komt deze buitenkans niet voorbij”, leggen ze uit.

Tot in de kleinste details…
Over alles is nagedacht, tot in de kleinste details. Over materialen en afwerking, niets is aan het toeval overgelaten. “Ruim drie jaar zijn we hier aan het renoveren geweest”, vertelt Patrick, timmerman in hart en nieren (en pietje precies…). “Gruwelijk veel werk!” Een kleine greep:
• de achtergevel is 4 meter uitgebouwd, wat een riante woonkeuken heeft opgeleverd
• alle binnenwanden zijn gestuukt en vervolgens behangen met glasvlies
• alle ramen zijn vernieuwd en voorzien van HR++ glas alsook bijna alle kozijnen (meranti)
• alle plafonds zijn vervangen
• het huis is volledig geïsoleerd (incl. garage)
• de begane-grondvloeren zijn nieuw gestort en geïsoleerd (op de garage na)
• vloerverwarming is aangelegd op hele de begane grond (behalve garage) en in de badkamer
• een nieuwe cv-ketel (2019) en hybride warmtepomp (2023) zijn geïnstalleerd
• de installaties voor elektra en water zijn volledig vernieuwd
• op de eerste verdieping is een wasruimte gerealiseerd (met verhoogd plateau voor wasmachine en droger)
• op de bovenverdieping zijn geluidsisolerende vloeren (Fermacell Estrich) aangebracht
• in het hele huis zijn luxe paneeldeuren geplaatst (sommige mét glas-in-loodvenster)
• vensterbanken van Belgisch hardsteen zijn aangebracht
• enkele door klimop overwoekerde buitenmuren zijn gereinigd, knipvoegen hersteld
• in alle vertrekken zijn hoge plinten aangebracht en plafonds voorzien van inbouwspots
• voor- en achtertuin zijn nieuw aangelegd
• er is een Douglas tuinschutting geplaatst
• een grote kapschuur met ambachtelijke details is gebouwd
• de oprit is bestraat met gebakken klinkers
• kortom de gehele woning is verduurzaamd en gemoderniseerd

… kom mee, dan gaan we kijken!

Hal & kelder
De strakke voortuin zorgt voor privacy in huis. Deze bestaat uit vier verhoogde plantperken, gevuld met hortensia’s en een slank boompje en omzoomd door XL donkergrijze betontegels. Die sfeer komen we later tegen in de achtertuin. We bellen aan bij de nostalgische voordeur, voorzien van een metalen rooster met aan de binnenzijde een opengaand raam. In de ruime hal vinden we de moderne toiletruimte (hangtoilet en fonteintje), de garderobe en de toegang tot de grote en diepe kelder (met venster en vloercoating). Blikvanger is de trapopgang. Vakwerk, de vloeiende lijnen waarmee de (originele) staande zuil overgaat in de trapleuning. “Mooi gemaakt, hè? Zeker als je bedenkt met wat voor gereedschap ze dit in die tijd moesten doen”, vindt Patrick. De traptreden zijn bekleed met eikenhout en voorzien van antislip-strips. De XL grijze plavuizen in de hal lopen door richting woonkeuken. Maar nu eerst naar de living.

Living
De L-vormige living is ronduit royaal. Het zitgedeelte strekt zich uit over de volle breedte van de voorgevel. Er is ruimte genoeg voor een uitgebreide zithoek én een fijne speelplek voor de kinderen. Dankzij de inrichting van de voortuin en de situering van de huizen aan de overzijde, is er veel privacy. Er is een strakke schouw met een intact rookkanaal. De vloer is afgewerkt met eiken parket (brede delen). Dubbele schuifdeuren (zwart raamwerk, glas) scheiden de living van de aangrenzende woonkeuken.

Woonkeuken
Zoals gemeld is de met XL grijze plavuizen belegde woonkeuken royaal. Méér dan genoeg ruimte is er voor een lange eettafel. Deze staat voor de glasrijke, met dubbele openslaande tuindeuren uitgeruste achtergevel. Het uitzicht op de achtertuin is fantastisch én vrij. Via de tuindeuren stap je zó het verharde terras op. Dan de keuken op zich: deze is modern-landelijk van stijl. De strakke fronten bestaan uit eiken fineer, het werkblad uit zwart composiet. De raampartij boven het aanrecht zorgt voor een mooie lichtinval. Er is een strakke schouw met ingebouwde afzuigkap, met daaronder een brede inductiekookplaat. Overige inbouwapparatuur is geïntegreerd in een bijpassend keukenmeubel.

Bijkeuken & garage
Vanuit de keuken heb je toegang tot de eerder genoemde hal. Maar daar waren we al. Niet in de aangrenzende bijkeuken: ook hier weer dezelfde vloertegels. De bijkeuken heeft een strak keukenblok (grijsgroen) met een zwart werkblad en spoelbak. Hier is een extra koel-vriescombinatie ingebouwd. De ramen kijken uit over de achtertuin. Van hieruit kun je rechtstreeks naar de grote, aangebouwde stenen garage (met pannendak). Dak en wanden zijn van binnenuit geïsoleerd. We zien hier weer eenzelfde keukenblok in grijsgroen. De garagevloer is afgewerkt met een coating. Dubbele openslaande deuren (nieuw) komen uit op de oprit. Terug naar de bijkeuken en via een openslaande buitendeur de tuin in.

Achtertuin & kapschuur
Pal tegen de achtergevel is een flink terras, verhard met donkergrijze grootformaat betontegels. Diezelfde tegels, in combinatie met gebakken klinkers, vormen een breed pad naar achteren. Verder bestaat de achtertuin uit gazon, hortensia’s en zuilbomen. Echt een sfeervol groen geheel. Halverwege de tuin, rechts op de kavel, is een tweede terras, omzoomd door leilaurier. Groenblijvend dus. “Een heerlijke plek waar we graag zitten in de namiddag- of avondzon.” En dan het kolossale, met dakpannen belegde houten tuinhuis, type kapschuur. De betonnen fundering is ter plekke gestort. Verder is het bouwwerk opgetrokken uit stoere staanders van Douglashout en afgetimmerd met zwarte Zweedse rabatdelen. De balkenconstructie heeft ambachtelijke pen- en gatverbindingen. Van de open linkerhelft is een knusse overdekte loungeplek gemaakt, met uitzicht op de tuin. Hier zijn wandspots en een tv-aansluiting. Het dichte rechtergedeelte fungeert als hobbywerkplaats. Verschillende raampartijen (kleine ruitjes, dubbelglas) laten ruimschoots daglicht binnen. Rondom het tuinhuis, dat ook nog een vliering heeft, is een meter ruimte vrijgelaten. “Handig als je onderhoud wilt plegen.” Ook de drie kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de tuin, op het gras, op een groot speeltoestel en op de trampoline. Tenslotte is er nabij de garage een achterom in de vorm van een brede, afsluitbare houten poort.

Eerste verdieping
Terug naar de hal en via de originele trap uit de bouwperiode naar de eerste verdieping. De ruime overloop is licht, dankzij het eveneens originele glas-in-loodraam in de zijgevel. Er zijn drie slaapkamers, alle met één of meer vaste kasten. De aan de voorzijde gelegen ouderkamer is heel ruim. Ook de tweede kamer is ruim, nummer drie een tikje kleiner maar nog altijd oké. Dan de van plafondspots en vloerverwarming voorziene badkamer: ruim en stijlvol. Zowel wanden als vloer zijn betegeld in donkere grijstinten. Eigenlijk één kleur, met een stijlvol effect door het toepassen van verschillende tegelvormen. Al even stijlvol is het massief eiken badmeubel, met daarop twee waskommen, inbouwkranen en een spiegelkast. Verder heeft de badkamer een royale inloopdouche, een hangtoilet en afzuiging. Tenslotte grenst aan de overloop een aparte waskamer, met de wasmachine en droger op een handig plateau. Alle kamers en kasten zijn voorzien van luxe paneeldeuren met magnetisch sluitwerk. En overal zijn nieuwe radiatoren geplaatst.

Zolder
Een vaste trap leidt naar de zéér ruime zolder. Door de huidige bewoners is deze uitstekend geïsoleerd, strak afgetimmerd én ingedeeld in drie vertrekken: overloop, zolderberging en slaapkamer. Het slaapvertrek is buitengewoon royaal en voorzien van plafondspots. De houten gebinten, wit gelakt, zijn deels zichtbaar. In de topgevel zitten twee kunststof (draaikiep)ramen. “De enige die niet van hout zijn. Beetje erg hoog om te schilderen, vonden wij. Vandaar. Van deze grote ruimte zou je vrij eenvoudig twee aparte kamers kunnen maken.” In een flinke vaste kast zijn de cv-ketel en hybride warmtepomp geïnstalleerd.

Tenslotte….
Vanaf Goorsestraat 38 ben je binnen enkele loopminuten in de Spoorstraat, waar zich tal van winkels bevinden. De buurt omschrijft het stel als ‘gemoedelijk, attent en sociaal’. “Er woont een mix van leeftijden, waaronder ook jonge gezinnen.” Vanaf de Goorsestraat ben je met de auto snel op weg richting Hengelo, de aansluiting op de N18 (Enschede-Doetinchem), Goor en de ringweg rond Haaksbergen. “De Goorsestraat is vrij druk. Maar dit huis is zó goed geïsoleerd dat verkeersgeluiden niet binnendringen. En in de achtertuin kun je gewoon rustig zitten.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1947
- perceeloppervlakte 537 m²
- inhoud circa 798 m³
- energielabel A+

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.