Geukerdijk 30, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 367 m3
 • Woon opp.: 87 m2
 • Perceel opp.: 420 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand hout  (2)
 • Tuin: 420 m2
 • Hoofdtuin: 270 m2 , zuidoost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 1956
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: redelijk
 • Onderhoud buiten: redelijk

Klushuis met potentie op een heerlijke vrije plek
Helft van een dubbel op grote kavel in de Veldmaat

Op deze ruime kavel, hoek Geukerdijk/Kroonprins, verrees in 1955 deze degelijke gebouwde helft van een dubbel. Een prachtlocatie, dichtbij scholen, winkels én het buitengebied. Dit huis vraagt echter wel om een flinke renovatie. Maar de potentie om er iets moois van te maken is er! En dan woon je wel mooi midden in de wijk met véél ruimte rond je huis.

Trots
Geweldig trots was de laatste bewoner op dit huis. Hij heeft het eigenhandig gebouwd, met de hulp van ervaren bouwvakkers uit zijn kennissenkring. Gelijk na hun huwelijk in 1956 nam hij met zijn vrouw zijn intrek in wat voor die tijd een heel modern huis was. Met een lavet en een douche, terwijl de meeste gezinnen zich moesten behelpen met een teiltje. En met een grote lap grond, waar ze groente konden verbouwen voor het gezin dat ze stichtten. Prima hadden ze het voor elkaar. Tot het einde wilde hij hier blijven wonen, zo verknocht was hij aan dit huis. En trouwens ook aan de buurt waar Twentse noaberschap vanzelfsprekend is.

Hal, woonkamer, woonkeuken & berging
Het metalen retrohekje omringd de voortuin al 67 jaar. Zowel de (originele) voordeur als de eigen oprit bevinden zich aan de Kroonprins. Wij gaan via de voordeur naar binnen en komen in de hal. Hier is de toiletruimte (met fonteintje), de meterkast en de toegang tot een kleine maar fijne kelder (onder de trap). De hal geeft toegang tot zowel de woonkamer als de woonkeuken. De woonkamer strekt zich uit over de volle breedte van de voorgevel. De huizen aan de overzijde staan op behoorlijke afstand. Dat geeft privacy. Het grote voorraam en een zijraam zetten het vertrek in het daglicht. Er is een vaste kast. En een stookplaats waar in het verleden de kolenhaard gloeide. Het rookkanaal is er nog. Tussen de woonkamer en de keuken bevindt zich een groot raam met roedeverdeling. In de woonkeuken waan je jezelf in de jaren vijftig. Er is een (originele) schouw met daaronder een vrijstaand fornuis. Ook het terrazzo keukenblad (zachtgeel gemêleerd) en de spoelbak van kleine zwart-witte tegeltjes (als een dambord) stammen uit de bouwperiode. En datzelfde geldt voor de gele wandtegels. Terug naar de hal en via een openslaande deur naar de aangebouwde stenen berging, ook weer in originele staat. De (verwarmde) berging is voorzien van een pannendak en een vliering.

Eerste verdieping & zolder
Ook de eerste verdieping vertoont retrotrekjes. Zoals bakelieten deurklinken en lichtschakelaars. En een lambrisering van typisch jarenvijftig pleisterwerk, afgewerkt met een smalle houten strip. Aan de lichte overloop grenzen vier slaapkamers, twee aan de straatzijde, twee achter. Drie ervan hebben een vaste kast. Verder is er een bescheiden doucheruimte met wastafel en designradiator. Via een luik met vlizotrap op de overloop is de behoorlijk ruime zolder bereikbaar. Hier is de cv-ketel geïnstalleerd. Op de zolder kun je weliswaar rechtop staan, maar dat houdt niet over. Een andere indeling van de eerste verdieping brengt mogelijkheden in beeld. Zomaar een suggestie: er is ruimte voor een vaste trap naar de zolder, zodat hier na plaatsing van een dakkapel een extra kamer kan worden gerealiseerd. En dan zou je van de kleinste slaapkamer een badkamer kunnen maken. Maar wellicht heb je zelf een beter idee?

Het erf
Wat opvalt aan deze woning is de mooie, ‘warme’ gevelsteen. Het originele kolenhok tegen de achtergevel van de aangebouwde stenen berging is nog helemaal intact. De grote houten schuur op het terrein, in gebruik geweest als garage, heeft nogal achterstallig onderhoud. Zoals gemeld is er een eigen oprit aan de Kroonprins, met plek voor twee auto’s naast elkaar. Achter de schuur bevindt zich nog véél grond, ooit de moestuin. Ook hier zou een andere indeling verrassende mogelijkheden bieden. Overigens is er een grondwaterbron aanwezig, gebruikt voor beregening van de tuin en moestuin. Opzij van de woning bevindt zich een strook openbaar groen. In de aardig grote voortuin is meer dan voldoende ruimte voor bijvoorbeeld de aanbouw van een erker. Ook uitbreiding van de woning aan de achterzijde zou een optie kunnen zijn.

Geen doekjes
We winden er geen doekjes om: het is járen geleden dat dit huis werd gemoderniseerd. Toen de kolenhaard de deur uit ging is – beneden en boven – centrale verwarming aangelegd. En ooit zijn nieuwe houten raamkozijnen geplaatst, op de begane grond mét dubbelglas. Ook de doucheruimte boven is lang geleden vernieuwd. Meer is er eigenlijk niet aan veranderd. Maar mogelijkheden om er iets moois van te maken zijn er zeker wel! Misschien wil je gebruik maken van de retro-elementen. Maar je kan het huis natuurlijk ook volledig moderniseren.

Tenslotte…
De laatste bewoner was met stip de oudste van de buurt. De afgelopen jaren heeft verjonging plaatsgevonden. Op het moment is er sprake van een leuke leeftijdenmix. De sfeer in de buurt is gemoedelijk. Mensen zien om naar elkaar, zonder dat het opdringerig wordt. In de naaste omgeving bevinden zich meerdere basisscholen. Ook winkelcentrum De Veldmaat, met onder meer een grote supermarkt, warme bakker en drogist is vlakbij. Datzelfde geldt voor sportpark De Greune. Verder ben je met vijf fietsminuten in hartje Haaksbergen, maar ook in het buitengebied richting Buurserzand.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1956
- perceeloppervlakte 420 m²
- inhoud circa 367 m³
- energielabel G

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern bedrijf gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.