Ganzenbree 32, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : € 389.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 587 m3
  • Woon opp.: 144 m2
  • Perceel opp.: 231 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: inpandig  (1)
  • Tuin: 231 m2
  • Hoofdtuin: 62 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1989
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 5
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Besparen op uw energiekosten?
De Ganzenbree 32 zal u hierin niet teleurstellen.
Uw energie opwekken middels de 13 zonnepanelen; gemiddelde van de afgelopen 2 jaar is ca. 4.000 kWh.

Een écht familiehuis, knus, ruim en praktisch

Zo beschrijven Rinus en Carla hun woning. Ze zijn (sinds 1990) de eerste bewoners van deze twee-onder-eenkapper, gelegen aan een doodlopend gedeelte van de Ganzenbree. Een rustige straat in de wijk 't Wolferink, waar alleen bestemmingsverkeer komt. Vlakbij is een groot speelveld. En dit alles in een fijne buurt. In de loop der jaren is de woning flink uitgebreid. Zo is de achtergevel uitgebouwd. En op de garage/bijkeuken is een grote kap geplaatst, met aan weerszijden een dakkapel. Deze ingreep heeft een riante (multifunctionele) kamer opgeleverd, mét een zolder. Verder zijn de toiletruimte en de badkamer gemoderniseerd. Over elke verbouwing is vooraf goed nagedacht en er is al die jaren uitstekend gezorgd voor deze woning. Het stel heeft een écht thuis gecreëerd, waar sfeer en praktisch gebruiksgemak hand in hand gaan.

Hal & living
Tijd om Ganzenbree 32 voor te stellen. We beginnen op de eigen oprit en lopen door naar de voordeur-met-overkapping. Daarachter bevindt zich de hal. Hier is een eigentijdse en tegelijk tijdloze toiletruimte, met hangtoilet en fonteintje. Onder de hardhouten trap is de garderobe ingericht. Via een deur met roedeverdeling en glas kom je in de ruime living. Een toog vormt de afscheiding tussen het zit- en het eetgedeelte. De smaakvolle massief eikenhouten vloer (brede planken, ‘oud’ gemaakt) loopt door in beide vertrekken. De gezellige en lichte zithoek is ingericht aan de straatzijde. Inkijk vanaf de overzijde is er niet, terwijl je zelf mooi wegkijkt over de tuin, de straat en het openbaar groen. Blikvanger is de fraaie schouw van lichte natuursteen. De ingebouwde sfeergashaard zorgt niet alleen voor gezelligheid, ook verwarmen doet-ie prima. In het achterste deel van de living, grenzend aan de keuken, staat de eettafel. Van hieruit kijk je de tuin in.

Keuken
Voor de halfopen keuken is een bijzondere indeling bedacht. Creatief én praktisch. Het gedeelte nabij de eettafel is ingericht als spoel-/werkruimte. Aangrenzend bevindt zich de ‘kookkeuken’ met eveneens een spoelgedeelte. Een grote glaspartij boven het aanrecht biedt zicht op de achtertuin. De Piet Zwart retrokeuken is uitgevoerd met ivoorwitte fronten en een zwart werkblad van composiet. Dit combineert mooi met de terrazzo tegelvloer. Beide keukengedeelten zijn voorzien van een nostalgische spoelbak in zwart/ivoorwit dambordmotief. Het Borettifornuis - met dubbele oven, vier gaspitten en een grillplaat - is top voor bakken en kokkerellen. De overige inbouwapparatuur is van Siemens en Miele. Kortom: prima voor elkaar!

Overkapping & achtertuin
Via een openslaande deur (met plissé schuifhordeur) is de overkapping bereikbaar. Handig, zo dichtbij de keuken. De overkapping heeft inbouwspots en een lichtkoepel. De sfeervolle aangrenzende tuin is speels en toch onderhoudsarm aangelegd met wat haagjes, bestrating, keien en een kleine waterpartij. Het houten tuinhuis – met aan de voorzijde een terras – is in gebruik als opslagruimte. Verder is er een buitenkraan. In de geheel omsloten tuin valt altijd te kiezen tussen zitten in de zon of in de schaduw.

Bijkeuken & garage
Terug naar de keuken: een schuifdeur geeft toegang tot de bijkeuken, uitgevoerd in ivoorwit (wanden) en antraciet (tegelvloer). Wasmachine en droger staan handig op een plateau. Verder is er een klein aanrechtblok met bovenkastjes. Vanuit de bijkeuken stap je via een openslaande buitendeur de achtertuin in. Een binnendeur komt uit in de garage. Deze is zonder meer ruim. Aan de straatzijde zitten dubbele openslaande deuren en een aparte loopdeur. Er is hier een uitstortgootsteen.

Eerste verdieping & zolder(s)
Boven het hoofdverblijf bevinden zich drie prima slaapkamers. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer is het grootst. Deze heeft een dakkapel en een vaste kastenwand. Tv-aansluiting is voorbereid. Ook de beide andere kamers zijn ruim en knus. Eén ervan heeft een vaste kast. Opengaande ramen in alle slaapkamers hebben een hor. Dan de van vloerverwarming voorziene badkamer, ook weer tijdloos neutraal uitgevoerd in ivoorwit en antraciet (gemêleerd). Er is een inloopdouche (antisliptegels) met een handig bankje, een wastafel en een wandcloset. Aansluiting van een bad is al voorbereid. Nu een kijkje boven de garage. Mede dankzij twee dakkapellen (met ingebouwde rolluiken) is hier een royale kamer gerealiseerd. Er is niet gekozen voor een mega-slaapvertrek, maar voor een multifunctionele ruimte. Deze is ingericht voor chillen, werken, studeren, hobbyen. Het vertrek is strak afgetimmerd en voorzien van een vaste kastenwand met schuifdeuren, een groot werk-/bureaublad en een aanrechtblok met spoelbak. Een luik met vlizotrap geeft toegang tot een bergzolder (ruime stahoogte). Terug naar de overloop en dan via de open trap naar de zolder op het hoofdverblijf. In het voorportaal is de cv-ketel geïnstalleerd én de omvormer voor de dertien zonnepanelen die sinds 2020 op het dak liggen. Verder is op deze hoogste verdieping een mooie (slaap)kamer afgetimmerd. Het Velux tuimeldakraam heeft een verduisterend rolgordijn.

En dan nog even dit…
De keuken, badkamer en toiletruimte zijn aangesloten op het mechanische afzuigingsysteem. De begane grond is – op de voordeur na - geheel voorzien van dubbelglas, de bovenverdiepingen deels. Alle ruimte in deze woning is optimaal benut. Nog altijd vinden Rinus en Carla het een fijn huis. Maar met de kinderen bijna uitgevlogen, voelt het nu toch dat ze toe zijn aan iets kleiners. Hun woning en zeker ook de prettige buurt gaan ze missen. “Nieuwe bewoners zullen zich hier vast en zeker thuis gaan voelen!”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1989
- perceeloppervlakte 231 m²
- inhoud circa 587 m³
- energielabel B

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern bureau gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.