Frans Halsstraat 2, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 389.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 523 m3
 • Woon opp.: 155 m2
 • Perceel opp.: 450 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 450 m2
 • Hoofdtuin: 176 m2 , noordwest
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: geschakelde woning
 • Bouwjaar: 1970
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie
 • Dak: plat dak
Indeling
 • Verdiepingen: 2
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 2
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Veel leefruimte en privacy
Ruime geschakelde blokwoning met heerlijke tuin

Met dit voor begin jaren zeventig onconventionele nieuwbouwproject gaf plaatselijk architect Michon zijn visitekaartje af. Hij ontwierp een serie geschakelde blokwoningen. Strakke vormgeving, véél leefruimte, licht en privacy zijn de kernbegrippen. Over de indeling van deze woningen en over de inpassing van elk afzonderlijk huis in de omgeving is zorgvuldig nagedacht. Dat heeft geresulteerd in ultiem woongenot. De laatste bewoner, bij de aankoop in 1998 al een dame op leeftijd, was erg gecharmeerd van de strakke uitstraling. En van de royale woonkamer met vrij zicht op de achtertuin. Op deze heerlijke plek wilde ze de rest van haar leven doorbrengen.

Hal & royale living
In de ruime en lichte hal vinden we een nette toiletruimte, een meterkast en een hardhouten open trap. De zwarte plavuizenvloer loopt vanuit de hal door naar de living en keuken. De royale Z-vormige living is aangenaam licht. Het grote raam aan de straatzijde is voorzien van een uitvalzonnescherm. Het raam in de zijgevel loopt door tot de vloer. Er is een traditionele schouw met open houthaard. De glasrijke achtergevel biedt vrij zicht op de diepe achtertuin. Blikvanger is een fraaie rode beuk. Het zitgedeelte is ingericht aan de straatzijde. Richting keuken is ruim plek voor een lange eettafel. Een openslaande deur geeft toegang tot een groot (deels overdekt) terras.

Keuken & bijkeuken
Grenzend aan de living bevindt zich de redelijk ruime keuken. Ook hier: veel glas en vrij zicht op de achtertuin. Er wordt elektrisch gekookt. De nette, maar gedateerde keuken, een hoekopstelling, heeft lichte fronten en een werkblad in houtlook. Via een openslaande deur loop je zo de achtertuin in. De keuken geeft eveneens toegang tot de aangrenzende bijkeuken. Hier zijn aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Ook de (vrij jonge) cv-ketel is hier geïnstalleerd. Verder is er een handig aanrechtblok, met kookplaat en afzuigkap.

Achtertuin, garage & achterom
Voor we naar boven gaan, nemen we een kijkje in de achtertuin. Wat een rust, wat een vrijheid. Niet vreemd dat hier eekhoorns en tal van vogelsoorten thuis zijn. Zoals gemeld is er pal aan de achterzijde van de living een flink, deels overdekt terras. Tegen de achtergevel van de keuken is een tweede verhard terras. Helemaal achter in de geheel omsloten tuin, onder de rode beuk, is een derde zitplek aangelegd. Als het ál te warm is: aan de schaduw van deze beuk kan geen parasol tippen. De tuin bestaat verder uit gazon en borders met vaste planten. Verder geniet je mee van het groen in de omringende tuinen. De schutting is deels vernieuwd. Nu we hier toch zijn, kijken we even rond in de vrij ruime stenen garage. Aan de tuinzijde bevinden zich twee loopdeuren. Aan de straatzijde heeft de garage een kanteldeur. Deze komt uit op de eigen oprit, met plek voor twee auto’s. Ook is er een achterom in de vorm van een houten poort. De garage bestaat uit twee gedeelten, gescheiden door een deur.

Drie slaapkamers, twee badkamers
Terug naar de hal en vervolgens naar de eerste verdieping. Op deze etage, die eveneens veel privacy kent, geeft een lange overloop toegang tot drie slaapvertrekken en een badkamer. Eerst maar eens de nette badkamer: deze is vrij ruim en heeft roze sanitair. Iets voor de liefhebber zullen we maar zeggen… Er is een ligbad, een wastafel en een toilet. Een uitzetraam zorgt voor ventilatie. De grootste slaapkamer, ontstaan door twee kamers samen te voegen, is ronduit royaal. Overigens is deze ingreep vrij eenvoudig in oorspronkelijke staat te herstellen. Ook kamer nummer twee is ruim en heeft een grote kledingkast. Tenslotte belanden we het derde slaapvertrek. Deze eveneens ruime kamer heeft - ensuite – een bescheiden eigen badkamer met een doucheruimte en een wastafel met badmeubel.

Tenslotte…
Destijds in 1998 zijn alle slaapkamers voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen en draaikiepramen, met dubbelglas. Ook de dakbedekking is toen volledig vernieuwd. Verder zijn rondom trespa boeien aangebracht. Alle plafonds op de begane grond zijn vernieuwd en voorzien van inbouwspots. Binnenwanden, beneden én boven, bestaan uit óf schoonmetselwerk óf zijn afgewerkt met sierpleister. De gevelbekleding is onderhoudsarm. Ook de benedenverdieping is voorzien van dubbelglas.
Dit fijne huis is altijd keurig onderhouden, maar na 1998 is er niet meer gemoderniseerd. De volgende bewoner(s) staat dus wel een update te wachten. Kijkend naar vergelijkbare huizen in de buurt, zijn er verrassende mogelijkheden voor uitbreiding/andere indeling. Het platte dak leent zich overigens prima voor het plaatsen van zonnepanelen.
Je woont hier in een fijne, sociale buurt. Met nog veel bewoners van het eerste uur, maar verjonging heeft zich inmiddels ingezet. Dit is wonen in vrijheid en rust. En toch ben je van hieruit vlot in het Haaksbergse winkelhart. Ook de ontsluiting richting Hengelo, Goor en de aansluiting op de N18 (Enschede/Achterhoek) is uitstekend. In de buurt zijn een apotheek, supermarkt en (nieuw te bouwen) basisschool.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1970
- perceeloppervlakte 450 m²
- inhoud circa 523 m³
- energielabel D

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.