Frankenhuis 32, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 405 m3
  • Woon opp.: 113 m2
  • Perceel opp.: 140 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 140 m2
  • Hoofdtuin: 50 m2 , oost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 2014
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: volledig geïsoleerd
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed tot uitstekend
  • Onderhoud buiten: goed tot uitstekend

Op Het Frankenhuis
Moderne, energiezuinige tussenwoning vlakbij het centrum

Ze waren al een poosje op zoek naar een woning. Nieuw, bestaand, huur, koop? Een hoop
vraagtekens voor een jong stel. Toen ze in 2014 een kijkje namen in een modelwoning van
nieuwbouwproject Het Frankenhuis, waren Anneloes en Kay er snel uit. “De sfeer van het huis. Alles
lekker nieuw. En we konden nog veel eigen keuzes maken.” Wat eveneens meetelde was de centrale
ligging, op steenworp afstand van het Haaksbergse winkelhart. En toch in een rustige omgeving. Hun
enthousiasme bleek terecht. “Voor ons was dit de ideale eerste woning”, vindt Kay.

Hal
Frankenhuis 32 is een ruime tussenwoning uit een rij van negen. Het geheel heeft een frisse, speelse
uitstraling. En er is veel privacy, dankzij de situering van de omliggende huizen: de patio’s aan de
voorzijde en de diepe tuinen van de huizen aan de achterliggende Lansinkstraat. Wat gelijk opvalt is
de smaakvolle en tegelijk onderhoudsarme voortuin. Je komt binnen in de hal, belegd met een
laminaatvloer in greywash houtlook (deze loopt door in de living en open keuken). De moderne
toiletruimte heeft een zwevend toilet en een fonteintje. In het verlaagde plafond zijn inbouwspots
aangebracht. Ook de meterkast bevindt zich in de hal. Een mooie eigentijdse paneeldeur met glas
geeft toegang tot de living.

Living & achtertuin
De 1.20 meter uitgebouwde living is fraai door eenvoud en heeft een royale vaste (trap)kast. “Zo
groot dat de vriezer erin past. Handig!” De zithoek is ingericht aan de glasrijke achterzijde. Een brede
schuifpui zorgt voor veel licht in de woonkamer en maakt de verbinding met de knusse achtertuin.
Deze is grotendeels verhard met grote terrastegels en gebakken waalklinkers. Met grijze
stapelstenen is rondom een borderrand gemaakt. Beplanting is met zorg gekozen. De achterburen
hebben leilindes geplant, wat inkijk tot een minimum beperkt. Er is een houten bergschuur voor de
fietsen en andere spullen en een achterom.

Open keuken
We gaan weer naar binnen, naar de ruime van inbouwspots voorziene open keuken aan de
straatzijde. De strak-moderne hoogglanskeuken is uitgevoerd in offwhite, met een zwart granieten
werkblad en rvs grepen. Er is een vijfpits gas-op-glaskookplaat. Stijlvol is de op maat gemaakte
designkast in dezelfde tint, maar dan mat. “De keuken aan de straatzijde is fijn. Vooral omdat dan het
zitgedeelte achter is. Dat geeft privacy. Maar ook omdat je, als je aan het koken bent, ver weg kunt
kijken. We kijken namelijk lángs de huizen aan de overzijde. Dat is echt het voordeel van deze
woning.”

Slapen & baden
Op de eerste verdieping zijn drie prima slaapkamers, alle belegd met hetzelfde laminaat. Het kleinste,
beslist niet krappe vertrek, is in gebruik als kastenkamer. Nummer twee, eveneens aan de achterzijde
gelegen, is ruim en ingericht als werkkamer. De derde slaapkamer, gesitueerd aan de voorzijde, is het
grootst. Er is ruimte voor een kastenwand. Maar Kay en Anneloes hebben gekozen voor een aparte
kastenkamer. Opengaande ramen op de slaapkamers zijn voorzien van horren. Dan de badkamer,
uitgevoerd in wit en antraciet. Er is een ruime inloopdouche met glazen wanden, een extra brede
wastafel met twee kranen, badmeubel en warmtespiegel en verder een zwevend toilet en een
designradiator. “Die radiator staat altijd uit. Dankzij de vloerverwarming is het hier altijd
aangenaam.” Een houten open trap leidt naar de verrassend ruime, met tapijt belegde zolder. Er is
hier een radiator. Ook de wasmachine en de droger zijn hier geïnstalleerd. Achter de strak
afgetimmerde knieschotten is extra opbergruimte gecreëerd. Via een Velux tuimeldakraam, met
geïntegreerde zonwering en een hor, komt ruimschoots daglicht binnen. “In enkele vergelijkebare
huizen in de buurt is later een tussenwand geplaatst, waardoor een voorportaal en een extra kamer
is ontstaan.”

En dan nog even dit…
Het huis is geheel voorzien van HR++ glas, draaikiepramen en roosters voor permanente ventilatie.
Zowel op de begane grond als de eerste verdieping ligt vloerverwarming (als hoofdverwarming). “Het
energieverbruik is bizar laag”, weet Kay. Was Het Frankenhuis zes jaar geleden een bouwput, onlangs
is de nieuwbouwwijk voltooid met de aanleg van de definitieve bestrating en (openbaar) groen. De
jongste wijkbewoners kunnen zich prima vermaken op een speelterreintje. “Er wonen hier veel jonge
stellen en jonge gezinnen. De patiobewoners zijn wat ouder. Er is een prettige, gemoedelijke sfeer.
Het vertrouwde buurtje achterlaten, dat zal best even lastig zijn.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2014
- perceeloppervlakte 140 m²
- inhoud circa 405 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.