Enschedesestraat 97, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 451 m3
  • Woon opp.: 129 m2
  • Perceel opp.: 568 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: vrijstaand steen  carport  (1)
  • Tuin: 568 m2
  • Hoofdtuin: 420 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1938
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 3
  • Slaapkamers: 2
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Diepe tuin, veel vrijheid
Helft van een dubbel, nabij winkelcentrum én buitengebied
Beide opgegroeid op het platteland droomden Kirsten en Gijsbert van een boerderijtje in het buitengebied. Echter, dat was voor hen destijds niet haalbaar. En dus zochten ze een huis met veel buitenruimte en vrijheid. Dat vonden ze in 2016 aan de Enschedesestraat 97, de helft van een dubbel. Een prima alternatief voor het jonge stel en hun zoontje. Stap voor stap en weldoordacht hebben ze de woning onderhanden genomen. De eerste verdieping is inmiddels volledig gemoderniseerd, het project ‘zolder’ schiet mooi op. En voor de finale – de renovatie en uitbreiding van de benedenverdieping - was al een architect benaderd. Met de eerste voorbereidingen zijn ze al begonnen. “Plannen om hier weg te gaan hadden we totaal niet. Tot onverwacht de kans voorbij kwam om toch buitenaf te wonen. Die laten we niet lopen natuurlijk.”

Hal
Via de originele voordeur (met smeedwerk) kom je in de met plafondspots uitgeruste hal. De in grijstinten en wit uitgevoerde toiletruimte, met hangtoilet en waskom, is helemaal bij de tijd. Hier is een nieuwe paneeldeur geplaatst. Ook een garderobenis en meterkast (met nieuwe meter) bevinden zich in de hal. Vooruitlopend op de eerder gemelde verbouwing wordt gewerkt aan de heerlijk koele (verdiepte) kelderkast onder de trap. Het plan was om deze rechtstreeks te verbinden met de (toekomstige woon)keuken aan de achterzijde.

Woonkamer & keuken
Dan de doorzonwoonkamer. Deze is ruim en licht, maar nog niet opgeknapt. Wel is een volledig nieuw rookkanaal aangelegd voor de houtkachel. Aangrenzend bevindt zich de keuken. Er wordt gekookt op inductie. De keuken is weliswaar gedateerd, maar keurig onderhouden en alles functioneert. “We hebben ‘m bewust laten zitten. Want net als onze buren wilden we de achtergevel uitbouwen om een grote woonkeuken te realiseren.” Vanuit de keuken kun je twee kanten op. Eén buitendeur gaat richting oprit met carport. De andere buitendeur geeft toegang tot het terras tegen de achtergevel. “Dat wilden we dus opschuiven naar achteren.”

Slapen, baden & zolder
Via een nieuwe trap (blank gelakt essen) kom je op de eerste verdieping, die twee écht ruime slaapkamers telt. Alle kozijnen en (draaikiep)ramen zijn vernieuwd en voorzien van isolerend glas. Opengaande ramen hebben een hor. De moderne, sfeervolle badkamer heeft vloerverwarming en dimbare inbouwspots. Er is een ligbad en een ruime inloopdouche met glaswand. Op een ‘werkblad’ van Amerikaans notenhout is de waskom geïnstalleerd, met erboven een verwarmd spiegel. Aan de overloop grenst een separate (eigentijdse!) toiletruimte. In het verlengde van de overloop is een apart gedeelte voor de wasmachine, droger (beide op werkhoogte) en vaste kastruimte. De zolder is bereikbaar via een (nieuwe) brede vaste trap. Het dak, voorzien van een Velux tuimeldakraam, is aan de voorzijde geïsoleerd en afgewerkt. “Met de achterkant hebben we even gewacht. Omdat we – met het oog op de toekomst - twijfelden tussen wel of geen dakkapel. Dat laten we over aan de volgende bewoners.”

Diepe achtertuin
De geheel omsloten achtertuin is buitengewoon diep en super vrij. Er zijn zowel zon- als schaduwplekken. Achter tegen de erfgrens staat een nieuw houten tuinhuis, waarvan de wanden zijn geïsoleerd. Er is een groot speelgazon, waar hun zoontje zich heerlijk kan uitleven met voetballen. Ook voor een schommel en een glijbaan is ruimte genoeg. Net als voor enkele laagstam fruitbomen (appel en pruim). “Over de tuin is goed nagedacht door een hovenier. Steeds weer staan andere planten in bloei.” De tuin hoeft geen dorst te lijden, dankzij beregening door middel van een grondwaterpomp.
Carport, garage & hobbyschuur
Via de oprit kom je bij de flinke carport en aangrenzende grote houten garage. Deze heeft een betonvloer, dubbele openslaande deuren en een uitstortgootsteen. Het achterste, geïsoleerde gedeelte is met een tussenwand afgescheiden van de rest. Dit vertrek heeft een aparte loopdeur in de zijgevel en is ingericht als klusruimte. Vanaf de carport fungeert een dubbele, afsluitbare houten poort als achterom. Handig ook als je met een aanhanger achter het huis wil.

En dan nog even dit…
Op de eigen, met oude waalklinkers verharde oprit, passen twee auto’s. De woning is grotendeels voorzien van dubbelglas. Zowel aan de voor- als achterzijde zit kunststof gevelbekleding. Op de eerste verdieping zijn elektriciteitsbedrading, waterleiding en afvoer compleet vernieuwd. Verder is er een waterontharder. “We hebben een leuke buurt. Niet dat we de deur bij elkaar plat lopen, maar van gezelligheid houden we wel. En we staan klaar voor elkaar.” Sinds de ingebruikname van de nieuwe N18 is de Enschedesestraat (de oude N18) stukken rustiger. “Dat is echt goed te merken. En als ze de weg straks volgens plan afwaarderen tot 60-kilometerweg, zal het verkeer alleen maar nóg minder worden.” Wat het stel ook prettig vindt aan deze locatie: winkelcentrum De Veldmaat is vlakbij, net als enkele basisscholen. “En als je de straat oversteekt, ben je meteen in het buitengebied. Met verderop natuurgebied het Buurserzand.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1938
- perceeloppervlakte 568 m²
- inhoud circa 451 m³
- energielabel F

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.