Duizendblad 11, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 862 m3
 • Woon opp.: 237 m2
 • Perceel opp.: 489 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 2 aangebouwd steen
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 489 m2
 • Hoofdtuin: 152 m2 , zuid
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1995
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: volledig geïsoleerd
 • Dak: schilddak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 9
 • Slaapkamers: 6
 • Badkamers: 2
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Rustig gelegen in de Hassinkbrink
Sfeervol vrijstaand herenhuis met ruimte en privacy

Een vrijstaand herenhuis met véél ruimte, gelegen aan een autoluw stukje Duizendblad. Degelijk gebouwd, met een onmiskenbare knipoog naar de jaren dertig. Dit vooral trok Herbert en Frederique aan in deze woning. In 2002 gingen ze er wonen met hun twee jonge dochters. Een paar jaar later kwam er een derde dochter bij. In dit huis is meer dan genoeg plek voor het hele gezin. “Nu tijdens de coronacrisis merk je pas echt dat we niet op elkaars lip zitten…”

Uitgebouwd
Het huis uit 1995, een ontwerp van architect Eddy Leuverink, heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau. Tal van ramen en het witte schilderwerk het binnen aangenaam licht. In 2007 is de achtergevel flink uitgebouwd. Dat heeft een riante woonkeuken opgeleverd, met aangrenzend een praktische bijkeuken. En een plat dak waarop (nagenoeg onopvallend) 12 zonnepanelen zijn geïnstalleerd die groene stroom opwekken. Een uitkomst voor met name het opladen van de elektrische auto.

Hal & werkkamer
Je komt binnen in een ruime hal. De grote toiletruimte heeft zowel een (zwevend) toilet als een urinoir en een fonteintje. Verder is in de hal een handige plek ingericht voor de garderobe. De XL antracietkleurige plavuizenvloer loopt door in de toiletruimte, de werkkamer, woonkeuken en bijkeuken. Al deze vertrekken zijn bovendien voorzien van behaaglijke vloerverwarming. Vóór we naar de living gaan nemen we een kijkje in de aan de hal grenzende werkkamer, een lichte en rustige ruimte. Een luik geeft toegang tot de kruipruimte, waar een waterontharder is geïnstalleerd.

Woonkamer en suite
Op naar de living: een kamer en suite. De voor- en de achterkamer zijn van elkaar gescheiden door dubbele, van glas voorziene schuifdeuren. De ‘warme’ massief eikenhouten vloer loopt naadloos door. De sfeervolle glas-in-lood bovenramen zijn vervat in thermopane. Overigens zijn alle ramen voorzien van op maat gemaakte shutters. Aan straatzijde bevindt zich een grote erker. “Dit gedeelte was ooit een veelgebruikte speelkamer voor de kinderen. Toen ze ouder werden hebben we er een muziekkamer van gemaakt, zoals je ziet. Twee ruimtes, dat is echt heerlijk. Als het zo van pas komt kun je de deuren dichttrekken….” De op de tuin gerichte achterkamer is ingericht als (ruime)zithoek. Hier is een strak-moderne, op afstand bedienbare sfeergashaard. Dubbele openslaande tuindeuren in de achtergevel geven toegang tot een verhard terras en de achterliggende tuin.

Royale woonkeuken
Terug naar de hal en vervolgens naar de royale woonkeuken. “Echt een heerlijke ruimte, waar we makkelijk met acht mensen kunnen zitten.” De strak-moderne hoogglanskeuken is uitgevoerd in wit, met een werkblad uit zwarte natuursteen. Er is een flink spoeleiland, met een zitbar en veel opbergruimte. Het kookgedeelte strekt zich uit over (bijna de gehele) zijwand. Onderdeel hiervan is een fors Smeg fornuis, met vijf gaspitten en een oven. Verder is er een bijpassend wandmeubel waarin onder meer inbouwapparatuur is weggewerkt. En dan is er nog ruimte genoeg voor een XL eettafel. De glasrijke zijgevel, met dubbele openslaande tuindeuren, maakt verbinding met de tuin.

Beschutte achtertuin
Nu we het toch over de tuin hebben: tegen de achtergevel van de aanbouw is een tweede terras aangelegd. Het is voorzien van een op afstand bedienbaar zonnescherm. “Al vroeg in het voorjaar, maar ook laat in het seizoen kun je daar heerlijk beschut zitten. Het is een zonnige tuin, daar houden wij van.” Enkele dakplatanen zorgen voor schaduw. Verder bestaat de vrije achtertuin uit gazon, omzoomd door klimop. Een houten tuinhuis doet dienst als opbergschuur voor onder meer het tuingereedschap. Aan de zijkant, tussen het huis en het Raapad, is een brede strook openbaar groen met gras en bomen. Ook de situering van de omringende woningen geeft de achtertuin veel privacy.

Bijkeuken & garage
Vanuit de woonkeuken beland je in de aangrenzende bijkeuken. Hier staan de wasmachine en droger. Verder is er een uitstortgootsteen en vaste kastruimte. Een openslaande buitendeur geeft toegang tot de tuin. En handig binnendoor bereik je de met plavuizen belegde garage/berging. Deze heeft een schuifkastenwand en fungeert vooral als bergruimte voor onder meer de fietsen. Aan de voorzijde van de garage is een van inbouwspots voorziene carport gebouwd. Op de eigen oprit kunnen twee auto’s staan. Hier is ook een oplaadpunt (via een krachtstroomvoorziening) voor de elektrische auto.

Slapen, baden & meer
Aan de lichte overloop grenzen drie slaapkamers, twee badkamers en een separate toiletruimte. En bovendien een van een wasmachine-aansluiting voorziene kastenkamer. Deze is eventueel ook te gebruiken als slaap- of werkkamer. “Voor ons is de functie kastenkamer ideaal. Wassen doen wij liever in de bijkeuken.” De twee slaapvertrekken aan de voorzijde zijn ruim. Eén ervan is ingericht als sportruimte/logeerkamer. De royale ouderkamer heeft een moderne privé-badkamer met een inloopdouche, een extra brede wastafel met badmeubel en een hangtoilet. De vloer is belegd met een keramische tegel in houtlook. Voor de kinderen is er een aparte badkamer, uitgevoerd in zwart (natuursteen) en wit. Deze heeft een whirlpool, een inloopdouche en een dubbele wastafel met badmeubel. Beide badkamers hebben automatische mechanische afzuiging die ook met de hand bedienbaar is.

Nóg meer kamers op zolder
Op de via een vaste trap bereikbare zolderverdieping bevinden zich nog eens twee slaapkamers, beide met een dakkapel. De grootste ervan, een riante en tegelijk knusse zit-slaapkamer, is het domein van jongste dochter. “We horen haar niet klagen…” Slaapkamer nummer twee heeft een wastafel. Ook is hier een luik dat toegang geeft tot een bergzolder. En dan is er nog een apart vertrek, in gebruik als opbergruimte. Maar evengoed kun je er een slaap-/werkkamer van maken. Overigens is op de gehele zolderverdieping extra bergruimte gecreëerd achter de knieschotten.

En dan nog even dit…
De gehele woning is voorzien van isolerend glas. Ook het dak, de spouwmuren en vloer zijn geïsoleerd. Alle binnendeuren, beneden én boven, zijn paneeldeuren, sommige met glas. Verder zijn veel radiatoren weggewerkt achter een houten betimmering en zijn hoge plinten aangebracht. In 2020 is de complete benedenverdieping van binnen uitgeschilderd. Vervolgens is fraai zwart deurbeslag (klinken én scharnieren) aangebracht. Hang- en sluitwerk van de buitendeuren heeft het politiekeurmerk. Goten en regenpijpen zijn van zink. Afgelopen voorjaar is het buitenhoutwerk nieuw in de verf gezet. Behalve dan de boeien en overstekken: deze zijn namelijk van kunststof. “Eén keer per jaar schoonmaken, dat is alles.” Het gezin heeft al die jaren prettig gewoond op Duizendblad 11. “De sfeer is prima. Qua leeftijden is het een gemêleerde buurt. Ongeveer de helft ervan zijn nog de eerste bewoners. De laatste jaren zijn er steeds meer jonge gezinnen met kinderen komen wonen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1995
- perceeloppervlakte 489 m²
- inhoud circa 862 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.