De Volmer 17, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 602 m3
  • Woon opp.: 121 m2
  • Perceel opp.: 225 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd hout
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 119 m2
  • Hoofdtuin: 60 m2 , zuidoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: hoekwoning
  • Bouwjaar: 1983
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Eindwoning met vier slaapkamers, veel vrijheid
Verrassend ruim gezinshuis in ‘t Wolferink

De Volmer 17, dat is een eindwoning uit een blok van vier. “Bij de bezichtiging waren we écht verrast door de ruimte in het huis. Dat zag je er aan de buitenkant niet van af”, vertellen Iwan en Angelique. In 2006 gingen ze er wonen, nadat ze de indeling beneden hadden veranderd. De destijds dichte keuken en de living werden aaneen getrokken. Dat resulteerde in één grote, praktische ruimte met een mooie lichtinval. Tegelijkertijd werd een nieuwe strak-moderne keuken geplaatst. Ook de tuin is flink onder handen genomen. En tegen de achtergevel werd een royale veranda gebouwd.

Oprit, hal & garage
De ‘voortuin’ is geheel verhard. Op deze royale eigen oprit is plek voor drie auto’s. Ook de camper kan er staan. Dat is maar wat handig met in- en uitpakken. Via de voordeur gaan we de vrij ruime en lichte hal binnen. Hier is een nette, in lichte tinten uitgevoerd toiletruimte, mét fonteintje. Net als de keuken en badkamer is dit vertrek aangesloten op het centrale afzuigsysteem. Snel even een kijkje in de (verwarmde) aangebouwde stenen garage/berging die rechtstreeks vanuit de hal bereikbaar is. Hier is de aansluiting voor de wasmachine en de droger. Aan de straatzijde zit een elektrische kanteldeur, in de zijgevel een openslaande loopdeur. “Daar gaan wij altijd naar binnen.” De garagevloer is afgewerkt met een coating. Ook is er een kleine maar handige vliering.

Open keuken & living
Nu, opnieuw vanuit de hal, naar de open keuken/living. Hier kom je via een paneeldeur met geslepen glas. Overigens loopt de travertinvloer van de hal door in de living. De keuken, belegd met antracietkleurige plavuizen, is uitgevoerd in strak-moderne stijl, met offwhite fronten en een stoer werkblad in een donkerbruine houtlook. Fraai zijn de rvs details: de bies rond het werkblad, de handgrepen en de afzuigkap. De keuken heeft slim ingedeelde brede lades, een vijfpits gas-op-glaskookplaat en anderhalve spoelbak. Een halfhoog muurtje vormt de afscheiding met het woongedeelte. Vanuit de zithoek kijk je dan ook niet op het aanrecht. Op de overgang van keuken naar living is plek voor een lange eettafel. De vrij ruime, van airco voorziene living (koelen én verwarmen) is tuingericht. “Dat is dan weer het voordeel van een keuken aan de straatzijde.” Dankzij de situering van de omringende huizen is inkijk tot een minimum beperkt.

Veranda & achtertuin
Nu we hier toch zijn stappen we via een openslaande deur de geheel omsloten tuin in. Zoals eerder gemeld is tegen de achtergevel een royale (aluminium) veranda gebouwd. Deze is voorzien van glazen schuifpanelen, het dak bestaat uit transparante kanaalplaten. Een heerlijk lichte ruimte dus, met zicht op de vrije tuin. Kortom: een loungeplek waar het goed toeven is. De tuin bestaat verder uit sierbestrating, een borderrand en een uit stapelstenen opgetrokken verhoogd plantperk. Achterin een hoek heeft Angelique haar favoriete zitje-in-de-ochtendzon. Maar er is ook een schaduwplek. Daarvoor zorgt de zogeheten ‘hartjesboom’. Het in het voorjaar rood uitlopende hartvormige blad kleurt groen in de zomer en herfstrood in het najaar. Het gezin geniet van de vele vogels en de eekhoorn die de tuin bezoeken. Een afsluitbare houten poort vormt de achterom.

Eerste verdieping & zolder
Op naar de bovenverdieping, via de hardhouten open trap (met antislip-strips) in de eerder genoemde hal. Hier zijn vier slaapkamers en een badkamer. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer is ruim. In een brede nis is plek voor een (inbouw)kast. De airco in dit vertrek houdt de hele etage koel. Dan de kleinste slaapkamer, eveneens aan de achterzijde: deze is beslist niet krap. Kamer nummer drie bevindt zich aan de voorzijde en kun je gerust ruim noemen. Al deze vertrekken hebben rolluiken en schuifhorren. Boven de garage vinden we de vierde slaapkamer. Deze is redelijk ruim en knus, zo onder de balken van de dakconstructie. Dit vertrek doet dienst als game-/chillroom. Tenslotte de vrij ruime badkamer. Deze heeft een ligbad, doucheruimte, wastafel en toilet. Op de vloer liggen blauwe plavuizen, de wanden zijn afgewerkt met grijs gemêleerde tegels. “Ja, de badkamer is gedateerd. De volgende bewoners kunnen deze naar eigen smaak inrichten.” Een luik met vlizotrap op de overloop geeft toegang tot de zolder. Hier bevinden zich de cv-ketel en de technische unit van het centrale afzuigsysteem. De zolder is nog één groot vertrek, altijd gebruikt als opslagruimte. Bij vergelijkbare woningen in de buurt is een dakkapel geplaatst en een vaste trap aangebracht. Daar leverde dit een mooie extra kamer op.

En dan nog even dit…
De begane grond is geheel voorzien van dubbelglas. Bovendien zitten elektrische rolluiken voor alle ramen én de achterdeur. Op deze etage zijn destijds nieuwe paneeldeuren aangebracht. Alle binnenwanden – beneden én boven - zijn afgewerkt met structuurverf. Het buitenhoutwerk is drie jaar geleden geschilderd. Behalve de gevelbekleding: deze is namelijk van weersbestendig Keralit. Zoals gemeld is de ‘voortuin’ geheel verhard, met plek voor meerdere auto’s. “Enkele jaren geleden hebben we snippergroen gekocht van de gemeente, vandaar.” Aan de zijkant, op de grens met een breed voet-/fietspad naar De Nolle, is een schutting geplaatst. Mét een pergola waarlangs een druif, blauwe regen en kiwi zijn geleid. De ruimte tussen de woning en de schutting is overkapt en in gebruik als berging. Het achterste gedeelte is ingericht als klusruimte. Van daaruit loop je zó de tuin in.

Ligging
Iwan en Angelique zijn toe aan een volgende stap: een vrijstaand huis in dezelfde wijk. “De buurt gaan we missen, hoor! Helemaal niet dat we vaak bij elkaar over de vloer komen. Maar de sfeer is zó fijn. De gezelligheid, de betrokkenheid, de borrel rond de jaarwisseling. In ‘ons’ gedeelte wonen vooral vijftigplussers. Maar hierachter en iets verderop zijn jongere mensen komen wonen. Er worden weer baby’s geboren, leuk.” De Volmer 17 is een mooi vertrekpunt voor een ommetje, mét of zonder hond. Verder is er een basisschool in de buurt, een supermarkt en een verzamelpraktijk voor huisartsen. “Met de fiets ben je best snel in het buitengebied en de natuur. En niet te vergeten in het Scholtenhagenpark met allerlei sportvoorzieningen. Ook de aansluiting op de ringweg rond Haaksbergen is prima.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1983
- perceeloppervlakte 225 m²
- inhoud circa 602 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.