de Berk 14, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 775 m3
  • Woon opp.: 200 m2
  • Perceel opp.: 656 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: inpandig  (1)
  • Tuin: 656 m2
  • Hoofdtuin: 372 m2 , noordoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1995
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: volledig geïsoleerd
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 5
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Prachtig gelegen aan de rand van de Veldmaat
Vrijstaande woning met veel ruimte en privacy

De Berk 14 is een riante, vrijstaande woning, rustig gelegen aan de rand van de Veldmaat. Er is een flinke achtertuin en nieuwe natuur (Steenbroaks Es) om de hoek. Voor kinderen een fijne plek om op te groeien. “We hadden destijds een aantal wensen: praktisch gebruiksgemak, véél leef- opbergruimte, kantoor-aan-huis, vriendelijk in onderhoud”, vertellen Paul en Ineke. “Het is een heerlijk gezinshuis geworden. Onze drie kinderen hadden ieder een grote kamer. En een flinke tuin om te spelen. Waar ’s zomers een zwembad kon staan, watergevechten werden gehouden. Bijna alles was mogelijk. We wonen hier ondertussen al weer een poos met z’n tweeën en hebben nu andere woonwensen.”

Hal, garage & kantoorruimte
Een verademing was het voor het gezin toen ze in 1995 verkasten van een krap huis naar deze royale nieuwbouwwoning. Persoonlijk ontworpen, samen met architect Johan Koenderink. Er is een flinke eigen oprit met extra parkeerplekken. Want in het verleden was hier een eigen bedrijf-aan-huis. Je komt binnen in een ruime hal, met een keurige toiletruimte (zwevend toilet en fonteintje), een werkkast en een meterkast. Van hieruit is de grote inpandige garage bereikbaar. Deze heeft dubbele hardhouten deuren en een (kunststof) loopdeur in de zijgevel. De aan de voorzijde gelegen kantoorruimte is eveneens rechtstreeks toegankelijk vanuit de hal. “Privé en zakelijk bleven zo gescheiden. Fijn voor de privacy.” Het ruime vertrek, dat via dubbele deuren in verbinding staat met de living, is overigens ook geschikt voor andere doeleinden: praktijkruimte, computer-/tv-/speelkamer, slaapvertrek. Wat je maar wil.

Living & woonkeuken
Dan de L-vormige living: ook deze is bereikbaar vanuit de hal. De zithoek is ingericht aan de achterzijde, waar een groot hoekraam vrij uitzicht biedt op de tuin. Via dubbele deuren stap je het overdekte terras op. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime, dichte woonkeuken. De massieve lichteiken keuken (1995), een hoekopstelling, is uitgevoerd in landelijke stijl. Er is veel werk- en opbergruimte. Vanaf de eettafel kijk je mooi uit over de achtertuin. Dubbele (draaikiep)deuren geven rechtsreeks toegang tot het overdekte terras. Overigens is de gehele begane grond – behalve de garage - voorzien van dezelfde zandkleurige plavuizen én behaaglijke vloerverwarming. De vensterbanken zijn van natuursteen.

Achtertuin
Vóór we naar boven gaan eerst een kijkje in de achtertuin. Een gróte achtertuin waar je heerlijk vrij kunt zitten en waar volop speelruimte is. De tuin is omgeven door een haag en bestaat uit een groot gazon en borders. Ook fijn voor de hond trouwens. Eekhoorns en allerlei vogels laten zich hier veelvuldig zien. Er zijn meerdere zitplekken, zodat je altijd kunt kiezen tussen zon en schaduw. Achterin staat een tamme kastanje. Overigens kun je een rondje maken om het huis. “Als één van de eersten zijn wij er gaan wonen. Veel later zijn hier achter meer woningen gebouwd, maar die staan op behoorlijke afstand. Want het zijn allemaal tuinen die aan de onze grenzen. Dat schept ruimte. In de tuin, nou eigenlijk in de hele omgeving is het erg stil.”

Eerste verdieping & zolder
Een hardhouten trap voert naar de eerste verdieping. Aan de overloop grenzen vier ruime slaapkamers. Maar we beginnen dit keer bij de zeer complete badkamer: uitgevoerd in tijdloos wit en antraciet en voorzien van vloerverwarming. Er is een ligbad, douchecabine, dubbele wastafel met badmeubel, hangtoilet en -bidet. De badkamer heeft inbouwspots, mechanische afzuiging en een Velux tuimeldakraam. Dan de slaapvertrekken: alle hebben een eiken vloer en veel vaste kastruimte. Aan de straatzijde zijn twee écht ruime kamers gelegen. Eén ervan heeft een soort voorportaal met inbouwkasten dat via een toog is verbonden met het slaapgedeelte. Ook aan de achterzijde bevinden zich twee ruime kamers. De master bedroom, eveneens voorzien van een toog, is ronduit royaal. Ook hier weer veel vaste kastruimte. Dubbele (draaikiep)deuren geven toegang tot een fraaie loggia met uitzicht over de wijk en het groen. Vogelgeluiden stromen binnen. “Fijn om ’s avonds voor het slapen gaan met z’n tweeën op het balkon te ontspannen met een drankje.” Via een hardhouten open trap kom je op de zolderverdieping. Hier is de aansluiting voor de wasautomaat en de droger. Wasgoed gewoon ophangen werkt ook prima, dankzij de ventilatie van ramen vóór en achter. Op deze verdieping is een ruime vijfde kamer gebouwd, met een eiken vloer.

Kwaliteit
Op kwaliteit hebben Ineke en Paul niet bezuinigd. En er is altijd goed gezorgd voor hun huis. Door de jaren heen is de badkamer gepimpt en zijn de oorspronkelijke schoonmetselwerkwanden voorzien van stuukwerk. Het is een aangenaam licht huis en goed geïsoleerd. Kozijnen, (draaikiep)ramen en buitendeuren (behalve die van de garage) zijn van kunststof-met-houtnerf en voorzien van dubbelglas. Ook boeien en daklijsten zijn bekleed met kunststof. Het huis is opgetrokken uit een fraaie handgevormde gevelsteen. De brede overstekken zijn een behoud voor kozijnen en buitenmuren.

En dan nog even dit…
De ‘bomenbuurt’ doet zijn naam eer aan: de omgeving, met name aan de achterzijde, kenmerkt zich door groen en rust. Even de straat uit en je loopt het Veldmaatse buitengebied in. Heerlijk wandelen, vissen, ravotten, fietsen of gewoon genieten bij de natuurlijke retentievijver. Prettig is ook dat het Veldmaatse winkelcentrum dichtbij is. Ook een speelterrein, basisscholen en openbaar vervoer zijn in de buurt. “Deze plek gaan we missen. De natuur. Maar ook de straat met de buren. De laatste jaren zijn er meer jonge gezinnen komen wonen. Het is een fijne buurt met allerlei leeftijden. Onderhand ligt hier een hele geschiedenis…”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1995
- perceeloppervlakte 656 m²
- inhoud 775 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.