Cornelis Trooststraat 110, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 508 m3
  • Woon opp.: 114 m2
  • Perceel opp.: 230 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 230 m2
  • Hoofdtuin: 66 m2 , zuidwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1985
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Grote open keuken/living
Helft van een dubbel in ‘t Wolferink

Voor Joey en Nadine was dit tien jaar geleden het eerste huis dat ze samen kochten. Door de ‘gedateerdheid’ van destijds keken ze heen. Het jonge stel zag een twee-onder-eenkapper op een mooi hoekperceel, met een vrije achtertuin en een grote garage. En mooie kansen (Joey is bouwvakker) om de indeling van de begane grond naar hun hand te zetten. Er is dan ook heel wat geklust voor ze er gingen wonen met z’n tweetjes. Inmiddels zijn ze met z’n vieren en delen ze hun leven ook nog eens met hond Jax. Gezinsuitbreiding was de aanleiding om in 2015 twee kunststof dakkapellen te plaatsen. Zo ontstond boven meer ruimte in de slaapkamers en de badkamer.

Hal, zithoek & open keuken
De rondleiding door Nadine begint in de hal met de in 2010 gerenoveerde toiletruimte. Tijdloos uitgevoerd in wit en antraciet, met een zwevend toilet, fonteintje en designradiator. Via een paneeldeur met glas kom je de living/open keuken binnen. De zithoek is ingericht aan de straatzijde. Mede door de extra ramen in de zijgevel komt ruimschoots daglicht binnen. “Het is een fijne plek. Ondanks dat dit een hoekkavel is, heb je hier niet het idee dat je te kijk zit”, vindt ze. Richting achtergevel staat een XL eettafel. Aangrenzend bevindt zich de in strak-moderne stijl uitgevoerde keuken (2010) met kookeiland. De combinatie zwarte hoogglans/grijs doet het goed. “Een praktische keuken om in te werken. En met veel opbergruimte, zowel in het kookeiland als in het wandmeubel. Als je hier bezig bent, sta je in contact met iedereen in de woonkamer. Soms zitten de kinderen gezellig aan tafel als ik kook. En sowieso is het handig dat je ze een beetje in de gaten kunt houden…” Het kookeiland is voorzien van een gaskookplaat en een eetbar. In het bijpassende wandmeubel is de inbouwapparatuur weggewerkt. Verder is er een vaste provisiekast waarin heel wat spullen passen. Dubbele terrasdeuren in de achtergevel geven toegang tot de tuin.

Bijkeuken, garage & achtertuin
Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Een ruim vertrek waar de wasautomaat en droger staan. Ook is er een bescheiden aanrechtblok. Verder heeft Joey hier zijn mancave ingericht, compleet met tv-aansluiting. “Enkele buurtbewoners hebben van de bijkeuken een slaapkamer gemaakt”, weet Nadine. Een deur verderop kom je – binnendoor dus - in de behoorlijk grote aangebouwde stenen garage. De dubbele deuren aan de voorzijde komen uit op de eigen oprit. Vóór we naar boven gaan nemen we eerst een kijkje in de geheel omsloten, onderhoudsarme achtertuin. De speelvriendelijke tuin is compleet verhard met verschillende formaten betontegels, gelegd in wild verband. In 2015 is een kapschuur gebouwd uit Douglas hout, gedekt met dakpannen. Ook deze heeft een handig aanrechtblokje. Een plek waar je volgens het stel heerlijk kunt chillen. Met zicht op het openbaar groen in de wijk. Er is een achterom in de vorm van een houten poort.

Slapen & baden
De eerste verdieping telt drie slaapkamers, net als de overloop belegd met hetzelfde laminaat en voorzien van inbouwspots. Overal is achter de schuine wanden extra opbergruimte gecreëerd. Zoals eerder gemeld hebben de kunststof dakkapellen (zowel aan de vóór- als de achterzijde) voor meer ruimte gezorgd. De aan de achterzijde gelegen ouderslaapkamer kun je gerust ruim noemen. Ook de tweede (kinder)kamer is prima qua afmetingen. Slaapkamer nummer drie is weliswaar een tikje kleiner, maar dankzij de slimme (timmermans)oplossing in de vorm van een inbouwbed én kastruimte blijft er toch heel wat speelruimte over. Trouwens… deze kamer is érg knus. Dan de in 2015 vernieuwde (en verruimde) badkamer, uitgevoerd in antraciet en wit. Er is een bubbel(lig)bad, een van glaswanden voorziene inloopdouche mét massagedouche, een wastafel met badmeubel en een zwevend toilet. Ook zijn er inbouwspots. “Die badkamer vinden wij echt perfect!” Een luik op de overloop met een vlizotrap geeft toegang tot de bergzolder. Hier is de cv-ketel (2018) geïnstalleerd. Overigens heeft de overloop een vaste kast.

En dan nog even dit…
Het dak is van dit huis is geïsoleerd. Verder is het geheel voorzien van dubbelglas. Kozijnen, ramen en deuren zijn van hout en onlangs (zowel binnen als buiten) nieuw in de verf gezet. De topgevel is van Keralit. Ook de boeien en de gootbetimmering zijn van kunststof. Hij werkt in Almelo, zij in de Achterhoek. “Van hieruit ben je zó op de Albert Cuyplaan en kun je alle kanten op. Trouwens, wandelen, met de kinderen en de hond, kun je hier ook mooi. Je loopt al snel in het groen van de Watersteeg.” Iets verderop is een speelterreintje voor de buurtkinderen. De basisschool ligt bijna om de hoek. En niet vergeten: een nieuw aangelegd speelveld voor honden is vlakbij. In de gemoedelijke buurt is de laatste jaren wat verjonging op gang gekomen. “We hebben het hier prima naar de zin gehad, maar zijn nu toe aan een volgende stap.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1985
- perceeloppervlakte 230 m²
- inhoud 508 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.