Cornelis Jolstraat 19, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 487 m3
  • Woon opp.: 128 m2
  • Perceel opp.: 335 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 335 m2
  • Hoofdtuin: 42 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: geschakelde woning
  • Bouwjaar: 1993
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Geschakelde woning aan de rand van het centrum
Verrassend veel ruimte, rust en vrijheid in en om het huis

Cornelis Jolstraat 19 is de laatste uit een serie van vier geschakelde woningen. Door de ligging is met name opzij van het huis en aan de achterzijde véél ruimte en privacy. Er is een speels aangelegde tuin met verschillende terrassen. “Heerlijk vind ik het om vanuit mijn huis zó buiten het groen in te kunnen lopen”, aldus de huidige bewoner.

Verrassend ruim
Toen ze, nét voor de millenniumwissel, voor het eerst ging kijken sprak het huis haar meteen aan. Vanwege die groene omgeving en de niet alledaagse architectuur. Maar ook omdat er binnen veel meer ruimte is dan ze had verwacht. “Meteen dacht ik aan twee van mijn zoons die verder weg wonen. Hier kunnen ze prima blijven slapen mét hun gezin. Ook voor logeerpartijtjes van de kleinkinderen heb je de ruimte. Dat heeft destijds zeker meegeteld in mijn beslissing.” Verder maakte de buurt een vriendelijke indruk op haar. En dat bleek helemaal te kloppen.

Oprit, garage & hal
Het huis heeft een eigen oprit die eindigt vóór de ruime aangebouwde stenen garage. Deze heeft aan de voorzijde een metalen roldeur en een afdak. Bij de voordeur sta je lekker droog. De hal is licht en ruim. Er is een nette toiletruimte en een meterkast. Handig is dat de garage rechtstreeks vanuit de hal bereikbaar is. Overigens is hier een aanrechtblok met spoelbak.

Living & keuken
De hal geeft eveneens toegang tot de ruime L-vormige living, waar een parketvloer ligt. Het zitgedeelte strekt zich uit over de volle breedte van het huis. Dankzij het vele glas is het hier aangenaam licht. Speciaal voor de houtkachel heeft ze destijds een stenen schoorsteen laten bouwen. “Dat heeft geen enkel huis in deze buurt.” Richting achtergevel is plek voor een grote eettafel. Twee ramen in de zijgevel, doorlopend tot aan het maaiveld, maken de verbinding met het tuingedeelte naast het huis. “Hier zit ik heel graag.” Via de schuifpui in de achtergevel loop je zó het terras op en verder de tuin in. Maar eerst nog even de open keuken. Het is een hoekopstelling met voldoende werk- en opbergruimte. Netjes onderhouden ook, maar niet meer eigentijds. Op de keukenvloer liggen plavuizen. Ook hier weer een raam met uitzicht op de achtertuin.

De tuin
En dan nu de tuin. Toevallig hadden de vorige bewoners deze helemaal ingericht naar haar smaak. “Ik houd van speels, van kronkelpaadjes en ronde vormen. Fijn is ook dat er meerdere zitplekken zijn. Zo valt er altijd te kiezen tussen zon en schaduw.” Ze vertelt dat de tuin vanaf februari tot juni volop in bloei staat, van lentebollen tot zomerbloemen. Ook nu, eind augustus is er wat kleur in de tuin. Logisch dat hier graag vlinders, bijen en vogels komen. Aan de voorzijde heeft ze een houtwalletje laten groeien, waardoor je ook in de zijtuin vrij zit. Vanuit de tuin kun je via de achterdeur de garage in. Tegen de achtermuur is een overkapping gebouwd voor het haardhout.

Slapen & baden
Via een open trap kom je op de (lichte) overloop waaraan drie écht ruime slaapvertrekken grenzen. Speels en knus ook, door een combi van schuine en rechte wanden en de flinke erker die zowel achter als voor twee etages bestrijkt. Eén slaapkamer heeft een Frans balkonnetje. De badkamer is tijdloos uitgevoerd in wit. Er is een ligbad, een inloopdouche, twee wastafels met een van inbouwspots voorzien badmeubel en een toilet. Nóg een trap omhoog bereik je de zolder waar zich een grote vierde slaapkamer bevindt met een Velux tuimelraam en een zijraam. Er is een separate ruimte met aansluitingen voor de wasautomaat en de droger. Ook de cv-ketel is hier geïnstalleerd. De knieschotten op zolder zijn afgetimmerd met afneembare luiken. Verder is er een flinke inloopkast met extra opbergruimte. De bescheiden vliering is bereikbaar via een luik in het plafond.

En verder…
De gehele woning is goed geïsoleerd en voorzien van houten kozijnen/ramen met dubbelglas. De huidige bewoner heeft er altijd goed voor gezorgd. Op tijd heeft de schilder het buitenverfwerk bijgehouden, en trouwens ook binnen. En voor reparaties is wanneer het nodig was een vakman ingeschakeld. “Het ziet er gewoon netjes uit en alles functioneert: de keuken, het toilet, de badkamer. Maar gemoderniseerd of verbouwd heb ik al die jaren niet. Ik was gewoon tevreden met het huis zoals het was.” Dat je binnen enkele fietsminuten bij de winkels in het centrum bent vindt ze ideaal. “Ook lopend is het prima te doen”, vertelt ze. “Verder is dit een rustige straat waar alleen bestemmingsverkeer komt. En we hebben een fijne buurt waar jong en oud bij elkaar wonen.” Scholen voor basis- en voortgezet onderwijs zijn vlakbij gelegen, evenals een gezondheidscentrum, een sporthal en een sportschool.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1993
- perceeloppervlakte 335 m²
- inhoud circa 487 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.