Clematis 22, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 552 m3
 • Woon opp.: 127 m2
 • Perceel opp.: 242 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: aangebouwd steen  (1)
 • Tuin: 242 m2
 • Hoofdtuin: 63 m2 , oost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: hoekwoning
 • Bouwjaar: 2006
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 7
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Mooi gelegen in de Hassinkbrink
Eindwoning met verrassend veel extraatjes

Deze vriendelijk ogende hoekwoning, behorend tot een blok van drie, kochten Peter en Denise vanaf een bouwtekening. Met Peter als ervaren bouwvakker/tegelzetter hebben ze meteen al wat extraatjes toegevoegd. Niet alleen het tegelwerk ligt er super strak bij, voor het hele huis is uitstekend gezorgd. Met tal van creatieve ideeën heeft het stel van een standaard woning iets speciaals gemaakt. De grootste verrassing bevindt zich aan de achterzijde: een fantastische buitenkamer. Dus… echt even achter de voordeur van Clematis 22 kijken!

Garage, bijkeuken & sauna
“Kom maar binnen via de garage”, nodigt Denise uit vanaf de eigen oprit. De vloer van de aangebouwde stenen garage (met dubbele deuren) is (uiteraard) betegeld. We lopen eerst verder naar achteren, waar de garage is uitgebouwd. Zo is ruimte gecreëerd voor een bijkeuken/kantoorruimte, mét vloerverwarming. De wasautomaat en droger – beide op werkhoogte - zijn handig weggewerkt in een grote vaste kast. Er is een werkplek ingericht, waar overigens ook wordt gecomputerd. Via een openslaande deur stap je de achtertuin in. Waar garage overgaat in de bijkeuken is een sauna ingebouwd.

Living, open keuken & hal
Vanuit de garage kom je rechtstreeks in de behoorlijk ruime living. Deze heeft een eikenhouten vloer en een provisiekast. Aan de achterzijde is de zithoek ingericht. “Achter ‘wonen’ is fijn, want daar is totaal geen inkijk.” Aan de straatzijde bevindt zich de open keuken, waar XL antracietkleurige plavuizen liggen. De lichte fronten kleuren mooi met het zwarte granieten werkblad. Enkele bovenkastjes zijn voorzien van melkglas. En er is een extra grote gaskookplaat. Overigens zijn alle wanden van de benedenverdieping strak afgewerkt met stuukwerk. Een openslaande deur in de living geeft toegang tot de fraaie tuinkamer.

Buitenkamer & achtertuin
De van vloerverwarming voorziene tuinkamer, in combinatie met de achtertuin, verdient alle aandacht. Op de vloer liggen XL antracietkleurige plavuizen, de wanden zijn bekleed met stroken natuursteen in warme tinten. Voor de tv is ruimte in een nis. Een prominente plek heeft de open houthaard. Aan de tuinzijde is hier een vaste barbecue ingebouwd. Verder heeft de smaakvolle buitenkamer een lichtstraat en inbouwspots. Het aan de tuinzijde open vertrek is afsluitbaar met elektrische screens. “Echt heerlijk kun je hier zitten. Met het gezin, met familie en vrienden. Voor een gezellig feestje. Een super fijne plek waar we veel plezier van hebben.” De aangrenzende, geheel omsloten tuin, is recentelijk opgeknapt en sluit perfect aan bij het karakter van de buitenkamer. De tuin is grotendeels verhard, in een mooie combi van grootformaat antracietkleurige tegels en donkerrode gebakken waalklinkers. Op de grijze houten schutting is rondom een antiklimstrip aangebracht. Leilindes in de buurt vormen een grote groene rand die inkijk beperkt. O ja, er is ook een achterom.

Hal & eerste verdieping
Voor we naar de eerste verdieping gaan, nemen we een kijkje in de hal. Hier liggen dezelfde plavuizen als in de keuken. Deze lopen door in de eigentijdse toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje. Verder is in de hal een garderobenis en meterkast. Nu naar boven… De overloop en de twee aangrenzende slaapkamers zijn belegd met hetzelfde laminaat. Het grootst is de ouderkamer, die via een doorbraak is verbonden met wat ooit de babykamer was. Deze ruimte doet tegenwoordig dienst als handige kastenkamer. Maar wie dat wil kan de oude situatie – twee separate kamers - vrij eenvoudig herstellen. De ouderkamer heeft een tv-aansluiting. Slaapkamer nummer twee is ruim.
De badkamer – met super strak tegelwerk… - is uitgevoerd in grijs en wit. Er is een hoekbad, een ruime inloopdouche, een extra brede wastafel met badmeubel, een hangtoilet en designradiator. Het verlaagde plafond is voorzien van inbouwspots. Verder is er een op afstand bedienbaar audiosysteem en mechanische afzuiging. Op zolder, bereikbaar via een vaste open trap, bevinden zich nog eens twee prima, knusse slaapkamers. Beide zijn belegd met hetzelfde laminaat en hebben een Velux tuimeldakraam met rolgordijn. Onder de schuine wanden is veel vaste kastruimte gecreëerd. De wand van het trappenhuis is afgewerkt met keramische tegels in houtlook en voorzien van inbouwspots.

Tenslotte…
In het goed geïsoleerde huis heerst een aangenaam klimaat vinden Peter en Denise. Dat ze in een erg fijne buurt terecht kwamen, daarvan hadden ze destijds nog geen weet. “We zijn hier toen nieuw begonnen met bijna allemaal leeftijdgenoten. De mensen gaan geweldig leuk met elkaar om. Het is gezellig, de kinderen spelen met elkaar. Maar we vinden het hier ook belangrijk dat ieder zijn eigen ding kan doen.” Voor hun drie kinderen was dit een mooie plek om op te groeien. Met de basisschool om de hoek en speelterreintjes in de naaste omgeving. “Uniek vinden wij ook de privacy, terwijl je midden in de wijk zit. Via de Raaweg ben je trouwens snel op de Hengelosestraat en de iets verderop gelegen oprit van de N18. En niet te vergeten in het dorp zelf.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2006
- perceeloppervlakte 242 m²
- inhoud circa 552 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.