Chopinstraat 25, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 497 m3
  • Woon opp.: 135 m2
  • Perceel opp.: 469 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd hout
  • Garage: aangebouwd steen  carport  (1)
  • Tuin: 280 m2
  • Hoofdtuin: 153 m2 , west
Bouw
  • Soort: bungalow
  • Type: geschakelde woning
  • Bouwjaar: 1973
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, dubbel glas
  • Dak: plat dak
Indeling
  • Verdiepingen: 1
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

open huis geannuleerd!!

Sfeervol, comfortabel, praktisch, uitzicht op ‘t Raabos
Geschakelde levensloopbestendige bungalow in de Veldmaat

De mooie lichtinval, de rust en vrijheid, het groene uitzicht. Dat vonden en vinden de huidige bewoners aantrekkelijk aan deze bungalow. Voordat ze er begin 2011 gingen wonen, hebben ze hun woning helemaal bij de tijd gebracht. Ondersteund door professioneel advies van een interieurstylist. Zo zijn de badkamer, het gastentoilet en de keuken volledig gemoderniseerd. In de hal en badkamer is vloerverwarming aangelegd. Het (platte) dak is geïsoleerd en voorzien van 18 zonnepanelen. In de slaapvertrekken hebben cv-radiatoren plaatsgemaakt voor infrarood-panelen. Alle binnenwanden zijn gestuukt, behangen met een strak glasvlies en afgewerkt met muurverf in rustige tinten. De plafonds zijn vernieuwd en wit gelakte paneeldeuren geplaatst. Ook de elektriciteitsbedrading is vervangen. Rondom zijn nieuwe boeien aangebracht van weersbestendig Keralit. Verder zijn de buitengevels afgewerkt met speciale muurverf in een lichtgrijze tint die mooi combineert met de antracietkleurige kozijnen. Een nieuwe, geluidwerende schutting is geplaatst, een flink houten tuinhuis is verrezen en tegen de achtergevel is in 2020 een overkapping gebouwd. Deze aangenaam lichte bungalow kenmerkt zich door sfeer, harmonie en eigentijds wooncomfort.

Hal
Wie aanbelt staat droog onder de bescheiden overkapping bij de voordeur. Hier is ook een vaste buitenkast, waarin de omvormer van de zonnepanelen is geïnstalleerd. We gaan naar binnen, de ruime hal in. Wat hier meteen opvalt is de ‘warme’ natuursteenvloer. In de hal is een garderobe-nis en de meterkast. De deur rechts geeft toegang tot de open keuken en aangrenzende living.

Open keuken
Eerst maar eens de keuken, uitgevoerd in strak-moderne stijl en uitgerust met Siemens apparatuur. Terwijl de living is belegd met een donkerbruine massieve parketvloer, liggen in de keuken XL plavuizen uit antracietkleurig natuursteen. Het kook-/spoeleiland heeft grijsbeige fronten met greeploze lades en een donkergrijs werkblad uit composiet. Het is voorzien van een extra brede inductiekookplaat met erboven een rvs wasemkap. En verder van een rechthoekige spoelbak met een ‘gewone’ kraan én een aparte, uitneembare handsproeier. In een wandmeubel, dit heeft fronten in een donkerbruin gemêleerde houtlook, is de keukenapparatuur geïntegreerd. Ook naast het keukenmeubel is een werkblad. En een praktische kruidenkast. De fraaie designkeuken met een minimalistische uitstraling voegt écht iets toe aan de sfeer van de totale leefruimte

Living
De smaakvolle living kun je gerust ruim noemen. Dankzij de glasrijke voor- en achtergevel is dit vertrek aangenaam licht. Tegelijkertijd is er sprake van véél privacy. Nabij de keuken is meer dan genoeg ruimte voor een lange eettafel. Voor het plateau rondom de strakke schouw is weer dezelfde antracietkleurige natuursteen gebruikt. Het vuur in de open houthaard dompelt de living letterlijk en figuurlijk in warmte. “De haard brandt altijd héél goed.” Voor sfeer zorgen ook de dimbare inbouwspots. Over de volle breedte van de glasrijke achtergevel, de verbinding met de tuin, bevindt zich een convectorput. Een brede openslaande deur geeft toegang tot een riant overdekt terras en de achterliggende tuin. Daarover later meer. Nu eerst terug naar de eerder genoemde hal.

Gastentoilet & badkamer
In de hal en in het natuursteengedeelte van de aangrenzende corridor ligt vloerverwarming. Dus ook in de toiletruimte voor de gasten. Hier zien we een strak designtoilet, een fonteintje met meubel en afzuiging. Achter de volgende deur is de luxe badkamer gelegen, voorzien van inbouwkranen, plafondspots en vloerverwarming. De inloopdouche is geheel betegeld. Verder hebben de wanden een fraaie afwerking van PanDomo, een innovatief stuukmiddel met de ‘look’ van beton. De ruime badkamer heeft een vrijstaand ligbad (met verlichting én bubbelinstallatie), een inloopdouche, een extra brede wastafel (zwarte natuursteen) met badmeubel en een hangtoilet. Accenten van zwarte natuursteen zien we terug boven het toilet en het bad. In een halfopen aangrenzend vertrek staan (verdekt opgesteld) de wasmachine en de droger: mooi en praktisch opgelost.

Slaapvleugel
De corridor voert ons verder, de ‘slaapvleugel’ in. Hier is een uitgebreide vaste kastenwand met veel opbergruimte. Drie (slaap)vertrekken zijn hier ondergebracht, alle belegd met hetzelfde laminaat in een lichte houtlook. En alle voorzien van een infrarood-verwarmingspaneel, plafondspots en een openslaande deur richting tuin. De eerste kamer is zonder meer ruim en doet dienst als studeer-/werkkamer. Kamer nummer twee, voorzien van een wastafel met badmeubel, is eveneens ruim en ingericht als logeerkamer. Aan het einde van de corridor bevindt zich de hoofdslaapkamer: royaal, sfeervol. Fantastisch ook het uitzicht op de tuin. En zónder inkijk!

Beschutte tuin
De geheel omsloten tuin bestaat uit gazon, borderranden en enkele niet al te grote bomen als appel, peer, krent en een vijg. Langs de zijgevel met de buren wordt een (rode) druif geleid. En verder is er een vijver met een bescheiden klaterend waterloopje. Over de volle breedte van de achtergevel bevindt zich een Douglashouten overkapping. In het balkenplafond zijn kleine ledlampen geïntegreerd. Het verharde terras achter in de tuin is dé plek om de ochtendzon te vangen. Verder kun je altijd wel ergens in de schaduw of in de zon zitten. Tenslotte is er een flink houten tuinhuis. Het dichte gedeelte is ingericht als werkplaats/klusruimte. Het halfopen gedeelte (mét loopdeur) is in gebruik als opslagruimte. Maar het kan zomaar een prachtige loungeplek worden… Een gang opzij van de woning, met aan weerszijden een afsluitbare houten poort, vormt de achterom.

Oprit, carport & garage
Aan de voorzijde van de bungalow is het perceel geheel bestraat. En dus onderhoudsarm. Hier is een flinke oprit met een fijne carport (met inbouwspots). Op eigen grond kunnen twee auto’s prima staan. De vrij ruime aangebouwde stenen garage heeft een op afstand bedienbare elektrische kanteldeur.

Tenslotte…
Chopinstraat 25 is geheel voorzien van dubbelglas. Het is één van de geschakelde bungalows rond een soort plein, bereikbaar vanaf de hoofdweg. Het is hier heerlijk rustig wonen. De locatie heeft nog meer pluspunten. Twee moderne basisscholen bevinden zijn vlakbij. In de buurt zijn ook sportpark De Greune (onder meer voetbal, tennis, handbal, padel), sporthal De Els en een sportschool. En verder het bescheiden maar zeer complete winkelcentrum De Veldmaat, met een grote supermarkt, een kapper, bakker, bloemist, broodjesservice, dierenspeciaalzaak en meer.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1973
- perceeloppervlakte 469 m²
- inhoud circa 497 m³
- energielabel D

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.