Buurserstraat 137, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 320.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 455 m3
 • Woon opp.: 113 m2
 • Perceel opp.: 344 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 344 m2
 • Hoofdtuin: 84 m2 , noord
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 1976
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: muurisolatie
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Vlakbij het dorpshart én de natuur
Uniek gelegen twee-onder-eenkapper

Buurserstraat 137, dan hebben we het over de helft-van-een-dubbel. Vooral de ligging maakt deze woning zo speciaal. Aan de voorzijde kijk je namelijk uit over een es, typisch Twents boerenland, met weides en houtopstanden. Wat je noemt een weids uitzicht. En volgens het actuele bestemmingsplan blijft dat ook zo, want woningbouw is hier niet toegestaan. Juist om dit karakteristieke landschap te beschermen. Ook aan de achterzijde grenst het perceel aan agrarisch gebied. Soms graanakker, dan weer weiland. Maar dat is niet alles… Vanaf dit adres sta je binnen vijf fietsminuten in het Haaksbergse dorpshart. Ga je de andere kant op: daar ligt – op loopafstand - natuurgebied het Buurserzand. Kortom: het beste van twee werelden komt hier bijeen. Waarmee je wel rekening zult moeten houden: deze overigens keurig onderhouden woning vraagt om wat modernisering.

Hal & woonkamer
Op de lange eigen oprit is plek voor meerdere auto’s. Via de voordeur in de zijgevel kom je de lichte , met plavuizen belegde hal binnen. Hier is de keurige toiletruimte, met fonteintje en mechanische afzuiging. De wanden van de hal bestaan uit schoonmetselwerk dat, via het trappenhuis, doorloopt naar de overloop. Een deur verder – dit is een paneeldeur met melkglas – kom je in de aangenaam lichte L-vormige woonkamer. Logisch dat de zithoek is ingericht aan de straatzijde, want hier geniet je dus van dat schitterende uitzicht. Het grote voorraam heeft een uitvalzonnescherm. Richting achtergevel, nabij de keuken, is plek voor de eettafel. De woonkamer heeft een balkenplafond. De vloer is afgewerkt met massief eiken boerenparket. Aan de woonkamer grenst een bescheiden maar handige werkkamer. Een raam in de zijgevel zorgt hier voor daglicht. Verder is er een inbouw-legkast. Ook de meterkast is hier ondergebracht.

Woonkeuken & bijkeuken
De woonkamer geeft toegang tot de halfopen, met antracietkleurige plavuizen belegde woonkeuken. Ook hier weer: keurig onderhouden, maar een tikje gedateerd. De keuken, een hoekopstelling, heeft lichte fronten en een werkblad van zwart gemêleerd graniet. Er wordt gekookt op inductie. En er is een ‘anderhalve’ spoelbak. Dankzij een groot raam krijgt de redelijk ruime woonkeuken veel daglicht. Een deur verder beland je in de bijkeuken. En dat is meteen ook de achter-entree. De wanden van dit verwarmde vertrek zijn half betegeld. Hier ligt nog de oorspronkelijk vloer van kleine, grijs gemêleerde tegeltjes. In de bijkeuken staat de wasmachine. Ook de cv-ketel is hier geïnstalleerd. Zowel de keuken als de bijkeuken bevinden zich in de (flinke) aanbouw.

Eerste verdieping & zolder
Naar boven nu, via de massief eiken open trap (met antislip-strips) in de hal. De overloop is ruim en licht, dankzij een (opengaand) raam in de zijgevel. We beginnen bij de redelijk ruime badkamer: keurig, maar gedateerd. Deze is uitgerust met een douchecabine, wastafel en toilet. Het uitzetraam is voorzien van privacy-glas. Net als de balkondeur, die toegang geeft tot het platte dak van de aanbouw. Dan telt deze etage drie prima slaapkamers. De ruime ouderkamer aan de voorzijde. heeft twee vaste kastenwanden met schuifdeuren. De muren zijn afgewerkt met sierpleister. De (draaikiep)ramen hebben dubbelglas en zonwering (screens). Slaapvertrek nummer, eveneens aan de voorzijde, is wat kleiner, maar niet té! Ook hier een draaikiepraam met dubbelglas en een screen. De aan de achterzijde gelegen derde kamer is ruim. Via een luik-met-vlizotrap op de overloop is de zolder bereikbaar. Deze ruimte is nog in oorspronkelijke staat en uitsluitend gebruikt voor opslag. Met twee meter houdt de nokhoogte weliswaar niet over. Maar wellicht dat plaatsing van een dakkapel of verhoging van de nok ruimte verschaft voor een extra kamer.

Garage, loungeplek & achtertuin
De buitenruimte is heerlijk! Zo is er een flinke vrijstaande stenen garage met een ruime carport/overkapping. En van die laatste is een mooie overdekte loungeplek gemaakt. Met gemetselde bogen aan de tuinzijde. En een houten plafond met inbouwspots. Er zijn verschillende stroompunten: bijvoorbeeld voor het aansluiten van een barbecue…. Aan de straatzijde is een rolluik aangebracht. Je kunt hier dus fijn vrij en beschut zitten. De degelijk gebouwde garage, met pannendak en zolderberging, heeft dubbele openslaande deuren in de voorgevel en een loopdeur in de zijgevel. Verschillende raampartijen laten daglicht binnen. Een prima ruimte voor het stallen van de fietsen, om te klussen en voor het opbergen van spullen. De zinken goten zijn afgetimmerd met weersbestendig materiaal. Datzelfde geldt voor de boeien van de aanbouw. Aan de achtergevel van de aanbouw is een elektrisch terrasscherm bevestigd. Hier is namelijk een terras, met uitzicht op het boerenland. Dit jaar is maïs ingezaaid en dus heb je enkele maanden géén weids uitzicht. Wel zit je lekker vrij en beschut. De vrij grote achtertuin bestaat uit gazon met een borderrand. Een looppad langs de garage leidt naar achteren, waar een fruitboom staat.

Tenslotte…
De buitengevels zijn opgetrokken in een fraaie handvormsteen. De goten zijn van zink. Ramen, zowel op de begane grond als op de bovenverdieping, zijn voorzien van dubbelglas. De meeste vertrekken zijn uitgerust met ventilatieroosters. Op beide verdiepingen zien we (wit gelakte) paneeldeuren. Veel vensterbanken zijn van natuursteen.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1976
- perceeloppervlakte 344 m²
- inhoud circa 455 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.