Brem 12, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 565 m3
 • Woon opp.: 142 m2
 • Perceel opp.: 282 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: aangebouwd steen  (1)
 • Tuin: 282 m2
 • Hoofdtuin: 92 m2 , noord
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: hoekwoning
 • Bouwjaar: 2003
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Fijn gezinshuis in de Hassinkbrink
Ruime eindwoning met vier slaapkamers

Een huis, eindwoning uit een rij van vijf, met de living aan de achterzijde. Met mogelijkheden om uit te breiden. En met een tuin, niet te groot en niet te klein. Ook de opzet van de wijk, met veel groen en waterpartijen, sprak hen aan. En dus kochten Eline en Raymond deze woning in 2004. Van papier, want de bouw moest nog beginnen. Gelijk gingen ze voor uitbouw van de achtergevel met anderhalve meter. En voor verlenging van de aangebouwde stenen garage én een inpandige toegang. Ze begonnen met z’n tweetjes. Na de komst van hun drie kinderen is op de garage een kap gebouwd, met aan weerszijden een kunststof dakkapel. Dat leverde ruimte op voor twee mooie extra slaapkamers.

Hal, living & open keuken
De lichte gevelsteen geeft de woning een frisse, vriendelijke uitstraling. Zuilbomen in de onderhoudsarme voortuin zorgen voor ’s zomers voor schaduw én voor privacy. Achter de voordeur is de hal gelegen, met toiletruimte (hangtoilet en fonteintje) en meterkast/opbergkast. Via een deur met roedeverdeling en glas kom je in de ruime living. De glasrijke achtergevel, met openslaande buitendeur, maakt de verbinding met de tuin. De garage is inpandig bereikbaar, via een tussenruimte (met vaste werkkast) die meteen dienst doet als tochtportaal. Verderop richting keuken is een handige vaste (trap)kast waarin heel wat spullen passen. De open keuken, een U-opstelling, is gelegen aan de straatzijde en heeft een plavuizenvloer. De keuken in modern-landelijke stijl is uitgevoerd in een combinatie van offwhite en houtlook, met een zwart granieten werkblad. Het kookgedeelte heeft een inductieplaat (recentelijk vernieuwd). Een raam boven het spoelgedeelte laat daglicht binnen.

Slapen & baden
De eerste verdieping telt vier ruime slaapkamers, een tussenkamer en een badkamer. We beginnen bij de laatstgenoemde: deze heeft een ligbad, een ruime inloopdouche met glazen deur, een wastafel met verwarmd spiegel, hangtoilet en designradiator. Verder is er mechanische afzuiging en een opengaand raam. Toepassing van neutrale tinten en materialen geven de keurige badkamer een tijdloos karakter. Dan de slaapkamers. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer is ruim. Datzelfde geldt voor de kamer aan de voorzijde. Hier kijk je in het groen van de eerder genoemde zuilbomen. Aan de overloop grenst ook een tussenkamer. Nu ingericht als werkkamer, maar ook prima geschikt als sporthonk, chill-room, tv-kamer. Wat je maar wil… Via dit vertrek heb je toegang tot de twee knusse, ruime slaapkamers boven de garage. Deze kamers, met ieder een dakkapel en draaikiepraam, zijn nagenoeg even groot. “Ze zijn zodanig gebouwd dat ze vrij makkelijk aaneen kunnen worden getrokken tot één enorme kamer.” Overigens is hier alle beschikbare ruimte optimaal benut. Extra opbergruimte bevindt zich achter de knieschotten en op de kleine vliering. Vanaf de overloop leidt een vaste open trap naar de zolder. Dit is één grote ruimte, met een tuimeldakraam en opslagruimte achter de knieschotten. Ook de wasmachine, droger en cv-ketel zijn er geïnstalleerd. Een mooie extra kamer op de hoogste verdieping behoort zeker tot de mogelijkheden.

Garage & achtertuin
Zoals gemeld is de aangebouwde stenen garage meteen bij de bouw verlengd. Aan de straatzijde zitten dubbele openslaande deuren die uitkomen op de eigen oprit. De loopdeur in de zijgevel komt uit in de achtertuin. Aan de rechterzijde heeft de garage een extra brede overstek, mét inbouwspots. Hier is ook de achterom. De tuin is speels aangelegd, met een strakke vijver, drie terrassen en veel groen. De tuin is ontworpen door een hovenier. En die heeft goed geluisterd naar de wensen van het stel. “Bomen zijn zodanig geplant dat we optimale privacy hebben. Knap wie hier in de tuin kan kijken wanneer ’s zomers alles in het blad zit. En altijd is er wel ergens zon óf schaduw om in te zitten. O, en er zijn veel vogels in onze tuin. We hopen dat ze meeverhuizen…”

Tenslotte…
Brem 12 is een goed geïsoleerd (dak, spouw, vloeren, dubbelglas), behaaglijk huis. Binnenwanden zijn afgewerkt met sierpleister. Boeien en overstekken zijn van trespa. “Niet schilderen, alleen maar schoonmaken dus.” De buurt wordt omschreven als heel prettig. “Mensen zijn er voor elkaar als dat nodig is. Voor onze kinderen was het heerlijk om hier op te groeien. Je woont midden in de wijk. Van alle kanten komen vriendjes en vriendinnetjes binnenlopen. En je bent zo in het buitengebied van de Wissinkbrink.” Een basisschool (met bso) is iets verderop gelegen. “Dat is ook fijn. En hier tegenover is een kinderopvang. Op gezette tijden, met het brengen en halen, geeft dat wat reuring in de straat. In de weekenden is er rust. Heel lang hebben we getwijfeld over de volgende stap: een vrijstaand huis. Want we wonen hier fijn. En de kinderen wilden graag blijven. Maar na rijp overleg gaan we die stap nu tóch nemen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2003
- perceeloppervlakte 282 m²
- inhoud circa 565 m³
- energielabel A

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.