Braamweg 3 cZ, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 159 m3
 • Woon opp.: 46 m2
 • Perceel opp.: 1755 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 1755 m2
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1960
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: lessenaardak
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 3
 • Slaapkamers: 2
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Aan de rand van het Witte Veen
Recreatiewoning in Buurse op een fantastische plek

Let op: GEEN permanente bewoning !!

Verscholen in het groen, aan de rand van het Witte Veen, ligt deze knusse houten recreatiewoning met de naam De Lariks. In de omgeving, een van oorsprong agrarisch terrein, staan meerdere zomerverblijven, ver uiteen. Een plek om onbekommerd te genieten, omringd door veel groen, ruimte en privacy.

Fantastische plek
Het was een Enschedees ondernemersechtpaar dat dit zomerhuis zestig jaar geleden liet bouwen.
Ze hadden een winkel in de binnenstad en geen tuin. Daarom zochten ze een plek buiten met veel groen en die vonden ze hier aan de Braamweg. In de beginjaren was het primitief. Er was nog geen waterleiding, de verlichting bestond uit petroleumlampen en door middel van een open haardvuur werd het huisje verwarmd. Maar wat een fantastische plek!

HET ZOMERHUIS
Aan de semi-verharde weg die door het bosperceel slingert, zijn verschillende recreatiewoningen gelegen. De Lariks staat op een kavel van ongeveer 1700 vierkante meter (recht van opstal). Het grondstuk is geheel omheind en toegankelijk via een houten poort. Er is buitenverlichting en op eigen terrein is plek voor meerdere auto’s. En last but not least: een zee aan speel- en loungeruimte. De buitengevels van het zomerhuis zijn bekleed met dakpansgewijs aangebrachte horizontale zwarte planken.

Slaapkamers, badkamer & keuken
Via de bostuin aan de voorzijde gaan we naar binnen. Twee traptreetjes omhoog leiden naar de voordeur. Aan de entreehal grenzen twee slaapvertrekken en een bescheiden badkamer met een toilet, een wastafel en een doucheruimte. Vanuit de uitzetramen op de slaapkamers kijk je zó het bos in. Een deur verder kom je vanuit de hal in de halfopen keuken. Ook hier weer uitzicht op het bos en een weiland.

Woonkamer & terrassen
De aangrenzende woonkamer is voorzien van een open houthaard. De vele glaspartijen zorgen voor aangenaam veel daglicht en brengen bovendien de groene omgeving binnen. De dubbele tuindeuren in de voorgevel komen uit op een verhoogd, met natuursteen belegd terras op het zuiden. Dankzij de zeer brede overstek aan het huis is dit terras deels overdekt. Hier is het puur genieten van de bosomgeving, de vogels en een ongekende vrijheid. In de achtergevel bevindt zich een schuifpui (dubbelglas). Deze geeft toegang tot een ruim terras met een gedeeltelijke overkapping: dé plek waar je samen kunt eten aan de picknicktafel. “Waar je thuis al gauw binnen gaat zitten, leef je hier juist heel veel buiten. Dat is het bijzondere van een zomerhuis in het bos.”

Goed om te weten…
De afvoer is aangesloten op het drukriool. Een geiser (propaangas) zorgt voor warm stromend water en er wordt ook gekookt op propaangas. Verder wordt het huis verwarmd met losse elektrische radiatoren.
Enkele jaren geleden zijn alle binnenwanden vernieuwd en is er isolatie aangebracht. De binnenwanden zijn afgewerkt met glasweefsel en een lichte muurverf.
Uitbreiding van het zomerhuis – binnen de actuele regelgeving – behoort tot de mogelijkheden.
“De verstandhouding tussen de buurtbewoners is prima. Een praatje, keertje barbecueën met elkaar en er is een buurtapp. Omdat de kavels zo groot zijn en de omgeving dicht begroeid is, heb je geen last van elkaar.”

DE OMGEVING
Dit is een fantastische omgeving voor (korte of lange) wandel- en fietstochten. Het Witte Veen is een schitterend Natura2000-gebied (Natuurmonumenten) op de grens van Nederland en Duitsland. Tal van bijzondere planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Een kudde Schotse hooglandrunderen verricht hier dagelijks zijn belangrijke begrazingswerk. Over deze streek worden heel wat spannende smokkellegendes verteld. Net over de grens bevindt zich de Haarmühle; een historische watermolen met een gezellige uitspanning.
Op een steenworp afstand van het zomerhuis meandert de Buurserbeek door het landschap; een plek voor veel recreatieplezier.
Het nabijgelegen Haaksbergen is een levendig dorp met leuke winkels en gezellige terrassen.
In de omgeving ligt ook het recreatiegebied Het Rutbeek, met veel mogelijkheden voor in- of ontspanning.
Letterlijk óp de Nederlands-Duitse grens bevindt zich een grote supermarkt; handig voor de dagelijkse levensmiddelen. En in het dorp Buurse zelf zijn er in de dorpswinkel allerlei huis-, tuin- en keukenspullen verkrijgbaar.

KORTOM
Een heerlijke plek om weekenden en vakanties door te brengen:
Waar volwassenen even kunnen ontsnappen aan de drukte van alle dag.
Waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en de natuur kunnen ontdekken.
Waar de eekhoorns rond het huis stoeien en er een zacht bed van mos onder de bomen ligt.
Waar de koeien verderop in de wei grazen en je een ware kakofonie aan vogelgeluiden kunt horen.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1960
- perceeloppervlakte 1.755 m² (recht van opstal)
- inhoud circa 159 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.