Beatrixstraat 55, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 428 m3
  • Woon opp.: 101 m2
  • Perceel opp.: 340 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 340 m2
  • Hoofdtuin: 172 m2 , zuidoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: hoekwoning
  • Bouwjaar: 1958
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 4
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Frisse eindwoning met diepe, vrije achtertuin

Deze eindwoning uit een blok van vier heeft een verrassend diepe tuin met vrij uitzicht naar achteren. Een fantastische speelplek voor hun dochtertje. Dat woog destijds zwaar mee voor Bas en Alice om dit huis te kopen. “En dan de serre. Die stond niet op ons wensenlijstje. Achteraf zijn we er maar wat blij mee.” Voor ze er in 2017 gingen wonen hebben ze op de begane grond de indeling ingrijpend veranderd. Dat heeft een mooie open keuken opgeleverd. “Het is daardoor een stuk ruimer en praktischer geworden. Ook zijn verschillende wanden gestuukt en is zowel beneden als boven alles geschilderd.”

Hal, kelder & open keuken
De voortuin is ingericht op gebruiksgemak. Een hovenier maakte een speels ontwerp met bestrating, bloembakken en beplanting. En niet onbelangrijk: met plek voor twee auto’s. Achter de voordeur bevindt zich de hal met een keurige toiletruimte en een kleine maar fijne kelder. “Ideaal voor het bewaren van de voorraad voedingsmiddelen.” Een paneeldeur met geslepen glas geeft toegang tot de open keuken met aangrenzende living. De strak moderne keuken is helemaal bij de tijd. Fronten zijn uitgevoerd in houtlook, het werkblad in grijze betonlook. Koken gebeurt op gas. Verder zijn er brede lades, rvs details en inbouwspots.

Woonkamer, serre, berging & achtertuin
In de woonkamer, type doorzon, ligt een eigentijdse laminaatvloer. De huizen aan de overzijde staan op behoorlijke afstand. Dat zorgt voor privacy. Het grote raam aan de straatzijde is voorzien van een elektrische screen. Over de volle breedte van de achtergevel is (door de vorige bewoner) een serre gebouwd. Deze heeft een schuifpui en is belegd met tegels. Aangrenzend is een verhard terras met XL grijze tegels. Van hieruit heb je vrij zicht op de zonnige, geheel omsloten achtertuin. “In de serre kun je al vroeg in het voorjaar zitten.” Het grote gazon is ingericht als speeltuin, met een grote trampoline en een schommel. In de houten schutting zit een afsluitbare poort die als achterom fungeert. Vanuit de serre is een stenen berging bereikbaar. Hier is een handig aanrechtblokje en een raam dat daglicht binnen laat.

Eerste verdieping & zolder
De trap naar de eerste verdieping is gerenoveerd in houtlook. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers. Deze drempelloze verdieping is geheel belegd met hetzelfde laminaat. Wanden zijn bekleed met glasweefsel. Aan de straatzijde is de ruime ouderslaapkamer gelegen. Aan de achterzijde zijn nog eens twee ruime slaapkamers. Waaronder de ‘roze kamer’ van hun dochtertje.
De badkamer is net maar wel wat gedateerd. Deze heeft een inloopdouche, een wastafel en een toilet. Een vaste trap leidt naar de geheel afgetimmerde en van een tuimeldakraam voorziene zolder. Hier staan de wasmachine en de droger. Achter de knieschotten is extra bergruimte gecreëerd. De zolderruimte leent zich prima voor het realiseren van een extra (slaap)kamer.

En dan nog even dit…
Het huis heeft zowel beneden als boven kunststof kozijnen, (draaikiep)ramen en dubbelglas. Ook de gevelbekleding is van kunststof. De Beatrixstraat is enkele jaren terug heringericht met openbaar groen. Er woont een mix van allerlei leeftijden bijeen. “Ruim twee jaar hebben we hier gewoond. Het is een lekker huis en eigenlijk is er geen reden om te vertrekken. Behalve dan dat er nu onverwacht iets moois op ons pad komt.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1958
- perceeloppervlakte 340 m²
- inhoud circa 428 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.