HSC’21

Published by Burbach Makelaars on

Peter Burbach &
Betty Morsinkhof
Geplaatst op:
14 mei 2019
  Leestijd: 5 minuten

Burbach in gesprek met…. Michel Wentink

Langzaam maar zeker maakt HSC’21 zich op voor zijn eeuwfeest. Met Michel Wentink, directeur van Noordendorp Transport, als kersverse voorzitter. Hij is een echte teamplayer, binnen zijn transportbedrijf, bij de club en op het veld. Een man met een groen-wit hart vol ambities. Eens even vragen wat de (toekomst)plannen zijn…

In 2021 viert HSC zijn eeuwfeest?

“Daar kijken we met z’n allen naar uit. Sinds anderhalve maand hebben we een speciale jubileumcommissie. De denktank is al volop bezig. In elk geval staat een upgrade van de accommodatie op het verlanglijstje. Moderniseren en verduurzamen. En dan zijn er  natuurlijk jubileumfestiviteiten. Wellicht iets van een reünie of een bijzondere wedstrijd.”

Voorzitter van je eigen cluppie …

“Dat je daarvoor wordt gevraagd vind ik een hele eer. In 2018 heb ik een aantal andere vrijwilligersactiviteiten afgebouwd. En toen was de tijd rijp om de voorzittershamer van HSC op te pakken. Bij deze club ligt mijn hart. Een warme club, ondanks het hoge niveau waarop we voetballen.”

Trouwens, hoe staat de hoofdmacht er voor?

“We staan nu net in het linker rijtje van de zondag derde divisie, in de middenmoot dus. Het eerste elftal is natuurlijk een prachtig uithangbord voor de club. Maar bij HSC draait niet alles om de hoofdmacht. De lagere elftallen en de jeugdteams tellen net zo goed mee. En ik kan het weten want ik voetbal hier al vanaf mijn zestiende. Prestatie- en recreatievoetbal zijn mooi in balans. Het belangrijkst is dat iedereen met plezier kan voetballen en zich thuis voelt bij de club. Alle neuzen dezelfde kant op. Dan komt de rest vanzelf.”

Zelf ook elke zondag in de wei?

“Dat niet. Ik voetbal in een 35-plus recreatieteam. Een paar keer per jaar doen we mee aan een toernooi. Ooit heb ik een kort uitstapje gemaakt naar atletiek. Maar het werd toch weer voetbal, puur omdat het een teamsport is. Ik kan heel hard lopen, maar dan zonder bal. In de afgelopen dertig jaar heb ik een paar doelpunten gemaakt. Niet slecht voor een verdediger, toch? Ha, ha.  Nee, mijn taak is om de bal zo snel mogelijk af te geven aan iemand die wél kan scoren. Ik wil altijd winnen.”

En dan ben je ook nog samen met je vrouw Karin uitgeroepen tot ‘clubmensen van het jaar’

“Ja, gelukkig houdt Karin ook van voetbal. Op zondag zijn we beide te vinden op het HSC-terrein. Dat maakt het wel wat makkelijker. Stel je voor dat zij voetbal niets aan vindt terwijl ik de hele zondagmiddag van huis ben voor HSC. Da’s minder leuk. Karin is één van de gastvrouwen die in de bestuurskamer de afgevaardigden van de bezoekende club ontvangen, de mensen van de KNVB en de sponsoren.”

Nu we het toch over sponsoring hebben: word jij ook zo vaak benaderd?

“Ja, dat is herkenbaar. Sponsoren moet je doen vanuit je hart en niet omdat je je verplicht voelt. Ach, eigenlijk draag je alle plaatselijke clubs een warm hart toe, maar je moet nou eenmaal keuzes maken. Net als bij veel verenigingen zijn ook bij HSC de sponsorgelden de laatste tien jaar afgenomen. Terwijl we wel wensen hebben. Zoals het nu gaat ontvangen verenigingen vele kleine beetjes geld. Eén groot bedrag zou beter zijn. Wellicht valt daar centraal iets voor te regelen. Eén grote pot met een mooie verdeelsleutel.”

En samenwerken met andere gebruikers van het Scholtenhagen?

“In mijn ogen liggen daar kansen. Er zijn hier meer verenigingen die open staan voor samenwerking. Kijk, onze eerste taak is er voor zorgen dat HSC goed wordt neergezet. Dat commissies goed draaien en zo het bestuur ontlasten. Vorig jaar zijn we begonnen om méér commissies in het leven te roepen en méér vrijwilligers bij de club te betrekken. Om te voorkomen dat veel taken steeds op de schouders van hetzelfde groepje mensen rusten. Vaak zit dat in de aard van het beestje. Maar een evenwichtiger verdeling van taken is beter voor de club én voor de vrijwilligers. Best even een lastig proces, maar je merkt dat er beweging komt. Mooi om te zien hoe nieuwe mensen opstaan en aanhaken. Als dit stevig staat is er ruimte om te kijken naar manieren van samenwerking met andere clubs op het Scholtenhagen. Gemeenschappelijke belangen zou je samen kunnen oppakken.”

Gemeenschappelijke belangen?

“Bijvoorbeeld, wat wordt beslist over de oude N18? Wellicht kunnen we een gezamenlijk standpunt innemen. Verder hebben we allemaal dezelfde ‘huurbaas’, de stichting Groot Scholtenhagen. En kampen we met een gebrek aan vrijwilligers. Wat sponsoren betreft zitten we met z’n allen in dezelfde vijver te vissen. Misschien kan collectieve inkoop voor de verschillende kantines voordeel opleveren.”

En VV Haaksbergen?

“Voor ons als voetbalclub ligt samenwerking met VV Haaksbergen natuurlijk het meest voor de hand. Dan denk ik bijvoorbeeld aan velden, iets waaraan beide clubs behoefte hebben. Inmiddels zijn VV Haaksbergen en HSC’21 een verkennend onderzoek gestart voor samenwerking op het gebied van de jeugd en de velden. In elk geval is het de moeite waard om samen in gesprek te gaan.”

Categorieën Geen categorie