De Blanckenborgh

Published by Burbach Makelaars on

Peter Burbach &
Betty Morsinkhof
Geplaatst op:
06 augustus 2019
  Leestijd: 3 minuten

Burbach in gesprek met…. Eugène Alferink van restaurant De Blanckenborgh

Ibiza Nights? Sharing Dinner? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Eens even vragen hoe het team van De Blanckenborgh op dit idee is gekomen. Ondertussen genietend van een verfrissend drankje op hun schitterende terras. De temperatuur is in elk geval al he-le-maal Ibiza.

Hey Eugène, goeie vakantie gehad?

Zeker! We zijn nét terug van een heerlijke vakantie op Ibiza met het hele gezin. Ook onze dochter Kimberley, haar vriend Brian en hun zoontje Levi, en onze zoon Mauricio waren gezellig mee. Klinkt misschien cliché, maar op Ibiza is het écht super chill. Daar wordt iedereen in zijn waarde gelaten en kun je heerlijk jezelf zijn. Natuurlijk hebben we wat toonaangevende restaurants bezocht. Niet héél yupperig, maar wel met een mooie kaart. Én een mooie tuin, want we houden van buiten eten.

O, vandaar die Ibiza Nights…

Eigenlijk hadden we dat al eerder bedacht. Kimberley en Brian waren vorig jaar ook op Ibiza en kwamen met enthousiaste verhalen thuis. Met z’n allen zijn we in de stemming voor een hele augustusmaand met heerlijke, informele Ibiza Nights. Als het aan ons ligt gebeurt dat op ons terras. Maar dan moet het weer wel meewerken. We hebben allerlei typische spulletjes verzameld op Ibiza om de boel te pimpen. Tot in de puntjes verzorgd gaan we hier een passend sfeertje creëren. Nou ja, alleen het strand ontbreekt.

Dat klinkt alvast gezellig! En het menu?

Het leek ons leuk om er een viergangen Sharing Dinner van te maken. Vers van de Ibiza-pers hebben wij wat voorzetjes gegeven. Daarmee zijn Brian en zijn crew aan de slag gegaan. Hij heeft alle vrijheid gekregen. Want we weten: als Brian met een menu komt, dan is dat góed. Als gastvrouw heeft Kimberley een feestelijke welkomstcocktail bedacht. Natuurlijk ook in  Ibiza-sfeer. Al met al hebben we een mooi arrangement samengesteld.

Kun je nog iets meer verklappen?

Als voorgerechtjes serveren we een ceviche van in zuur gegaarde sardines. En dan padrón pepers. Die vonden we erg lekker op Ibiza. Trouwens ook van calamari in schaaldierensaus hebben we gesmuld. Het hoofdgerecht, een runderribeye, wordt bereid op Big Green Egg. De keramische barbecue die een onovertroffen smaakbeleving geeft. Live-cooking op het terras dus. Het hele menu staat trouwens op onze site www.blanckenborgh.nl .

Hartstikke leuk, zo’n thema-avond

Dat vinden veel meer mensen. We hebben hier al eens Franse en Italiaanse avonden gehouden. Dat was echt een succes. En wees eerlijk, de prijsstelling is vriendelijk. Voor 60 euro per persoon ben je klaar. Dan geniet je wel van een mooi viergangen Sharing Dinner, inclusief een welkomstcocktail en 4 glazen wijn/bier/fris. Trouwens, het is goed te weten dat je tijdens de thema-avonden (4-7-11-18-21-25 en 28 augustus vanaf 18:30 uur) niet á la carte kunt eten. We willen het góed doen! Nu kunnen we ons helemaal focussen op heerlijke en sfeervolle Ibiza Nights. Wel even vooraf reserveren via info@blanckenborgh.nl of 053-5741155. We hebben plek voor zo’n 60, 70 gasten. En vol=vol!

Al weer ruim twee jaar lekker bezig in De Blanckenborgh…

Ja, we zijn hartstikke tevreden. We merken een grote gunfactor, omdat Ursula uit Haaksbergen komt. Met z’n allen werken we er hard aan dat iedereen zich op zijn gemak voelt in De Blanckenborgh. Dat je hier lekker een avondje uit kunt zijn. Het imago ‘duur en sjiek’ hebben we gelukkig van ons af kunnen schudden. Kijk, we zijn  geen gemiddeld restaurant. We leggen onze gasten van A tot Z in de watten. Maar dan in een informele sfeer. Dat past oons wa! Namens Ursula, Brian, Kimberley, Tim, Wesley, Yorik en Caily zeg ik: kom eens gezellig binnen.

Categorieën Geen categorie