Ambachtstraat 96, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 379.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 334 m3
 • Woon opp.: 93 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 inpandig
 • Garage: geen garage 
Appartement
 • Soort: portiekflat
 • Bouwjaar: 2006
 • Verdieping: 2
 • Woonlagen: 1
 • Open portiek: nee
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 3
 • Slaapkamers: 2
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Focus op lang en veilig wonen
Sfeervol en praktisch appartement vlakbij het centrum

Gezellig, praktisch, duurzaam en piekfijn onderhouden. Dat is in het kort Ambachtstraat 96. Deze woning behoort tot De Hofferie, een sfeervol, ruim opgezet appartementencomplex met drie woonlagen en een souterrain. De ligging, vlakbij het centrum én het buitengebied, is fantastisch. Ook de (gemeenschappelijke) faciliteiten binnen De Hofferie maken het leven nét even aangenamer. Alles is gericht op lang en veilig wonen.

Uitkomst
In 2007 nam de vorige bewoner haar intrek in dit destijds gloednieuwe appartement. Wat een uitkomst om zó dicht bij de winkels te wonen dat je lopend boodschappen kunt doen. Favoriet – tot op hoge leeftijd - was echter een ommetje rond de nabijgelegen recreatievijver en de kinderboerderij in het Scholtenhagenpark. Voor wandel- en fietstochten richting watermolen, het Haaksbergerveen en landgoed Het Lankheet is De Hofferie overigens een perfect vertrekpunt.

Hal & corridor
Dit fijne hoek-appartement – dat overigens op korte termijn beschikbaar is – bevindt zich op de eerste verdieping, aan het eind van een brede en dichte glasrijke galerij. Dat betekent wat extra ruimte nabij de ‘voordeur’ en daar heeft de laatste bewoner een leuke entree van gemaakt. Het betekent ook dat je hier vlakbij de nooduitgang met brandtrap zit. We gaan naar binnen, de hal in. Een glasstrook naast de deur zorgt voor voldoende daglicht. Om te beginnen is hier een behoorlijk grote toiletruimte (hangtoilet en fonteintje), uitgevoerd in wit en antraciet. Ook is er een garderobe. De hal gaat over in een corridor waaraan alle vertrekken grenzen: living, twee slaapkamers, badkamer, inpandige berging en meterkast. Overigens zijn alle binnenwanden bekleed met glasweefsel en afgewerkt met een lichte muurverf. Dat geeft een prettige sfeer.

Living (met balkon)
Eerst maar eens een kijkje in de living aan het eind van de gang: deze is ruim, gezellig en aangenaam licht. Een glaspartij op de hoek biedt uitzicht op het groene parkje aan de voorzijde van het complex en op de kruising Ambachtstraat/Prins Bernhardstraat/Sonderenstraat. Altijd wat te zien dus. Voor alle ramen zitten overigens elektrische screens. Een deur geeft toegang tot een riant overdekt en zonnig balkon, gelegen aan de zijde van de Ambachtstraat. Dit is voorzien van een elektrisch terrasscherm. Aan de open zijkant is een glazen (wind)scherm aangebracht. Al vroeg in het seizoen is het goed toeven op dit balkon. Je zit er beschut én vrij. De (eengezins)woningen aan de overzijde bevinden zich namelijk op behoorlijke afstand. En bij mooi weer zitten de overburen in hun achtertuin.

Open keuken
Terug naar de living en dan naar de aangrenzende open keuken. Op de overgang van beide vertrekken is plek voor een flinke eettafel. De keuken, een hoekopstelling, is tijdloos uitgevoerd met witte hoogglansfronten en een zwart granieten werkblad. Koken gebeurt op inductie. Tot de inbouwapparatuur behoren verder een grote koelkast, een vriezer, een oven en een magnetron. Een smal raam in de zijgevel laat extra daglicht binnen.

Twee slaapkamers
Tijd om het over de beide slaapkamers te hebben. Het grootste slaapvertrek is zonder meer ruim en grenst aan het eerder genoemde balkon, dat rechtstreeks bereikbaar is. Deze kamer heeft een luxe inbouwkastenwand met drie schuifdeuren (één ervan is spiegel). De verderop aan de gang gelegen tweede slaapkamer is wat kleiner. Prima geschikt als logeerkamer of werkkamer. De vorige bewoner heeft er een handige kastenkamer van gemaakt. Ook weer met een luxe schuifdeurkast.

Badkamer & technische ruimte
Dan de ruime badkamer, uitgevoerd in dezelfde stijl als de eerder genoemde toiletruimte. De wanden zijn wit betegeld, op de vloer liggen antracietkleurige plavuizen. Er is een ruime inloopdouche met glazen wanden, een wastafel met badmeubel, een hangtoilet en een designradiator. Uiteraard is de badkamer aangesloten op het centrale afzuigsysteem. Tenslotte de inpandige berging/technische ruimte. Dé plek voor de wasmachine, droger en cv-ketel (2020). Verder is hier een uitstortgootsteen en opbergruimte voor bijvoorbeeld de levensmiddelenvoorraad.

Eigen berging & parkeerplaats
Tot Ambachtstraat 96 behoort een vaste, behoorlijk ruime stenen berging, ondergebracht in de kelder van het complex. Met plek voor fietsen en andere spullen. Ook een privé-parkeerplaats, vlakbij de hoofdingang, is inclusief. Vanuit de woonkamer kun je je auto zien staan.

Over De Hofferie
De Hofferie kenmerkt zich door een ruime opzet, eigentijdse uitstraling en goede toegankelijkheid. Niemand kan zomaar het appartementencomplex binnenwandelen. Via een intercomsysteem (met beeldverbinding) in de living kan de bewoner zien wie bij hem of haar aanbelt en de bezoeker vervolgens al dan niet toegang verlenen.
Alle appartementen zijn uitgerust met extra brede deuren. Buitendeuren, kozijnen en ramen zijn van kunststof en voorzien van dubbelglas.
De Hofferie heeft een trappenhuis en een personenlift. Verder is er een afzonderlijke fietsenlift, speciaal voor het vervoer van fiets of scootmobiel tussen de begane grond en de kelderverdieping. Eveneens in de kelder bevindt zich een aparte ruimte (met automatische verlichting) voor de verschillende afvalcontainers. En wat te denken van een (bescheiden) klus-/hobbyruimte? Compleet met werkbank en gereedschap. Toch handig als je iets zelf wil repareren/maken.

Meer over De Hofferie - faciliteiten
Vanuit de Vereniging van Eigenaren wordt het onderhoud en de schoonmaak van alle gemeenschappelijke ruimtes geregeld. Datzelfde geldt voor het wassen van de ramen.
Op verschillende plekken in het gebouw zijn gezellige zitjes ingericht waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Even een praatje maken… Verder worden er activiteiten georganiseerd in Bewonerscentrum De Hofferie, ondergebracht in het naastgelegen appartementencomplex. Koffie drinken, een lezing, gymnastiek, biljarten en nog veel meer. En heb je als bewoner iets te vieren dat qua omvang niet in je appartement past? Dan kun je met je gasten in het Bewonerscentrum terecht. Wie graag gezelschap opzoekt: kansen volop in De Hofferie. Maar ook wie ‘t liefst in zijn of haar eigen appartement vertoeft, is hier prima op de plek. Want hier kun je gewoon jezelf zijn.
Op de begane grond is een logeerruimte beschikbaar voor bezoekers die van erg ver komen en niet diezelfde avond terug naar huis kunnen.
En een vast dagdeel (op afspraak) heeft Medlon een prikpost ingericht in De Hofferie. Toch handig voor wie op deze dienst is aangewezen.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2006
- inhoud circa 334 m³
- energielabel A

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.