Adriaen Brouwerstraat 53, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 306 m3
  • Woon opp.: 84 m2
  • Perceel opp.: 130 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 2 vrijstaand steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 130 m2
  • Hoofdtuin: 50 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1975
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 4
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Op de rand van de Zienesch en ‘t Wolferink
Knusse tussenwoning op rustige, groene locatie

Rust en vrijheid, dat zijn de sleutelwoorden voor deze tussenwoning uit een rij van vier. Vóór de huidige bewoners er in 2011 hun intrek namen, is de woning voorzien van een nieuwe badkamer. Ook de toiletruimte is destijds gemoderniseerd en niet te vergeten de keuken. “De keuken hebben we toen meteen verplaatst naar de voorkant. Hierdoor is de woonkamer een stuk ruimer geworden.” In de loop der jaren is de gehele woning voorzien van kunststof kozijnen en (draaikiep)ramen met dubbelglas. Op het dak zijn acht zonnepanelen geplaatst. En achter in de tuin is een houten overkapping/bergschuur gebouwd. “Met z’n tweetjes wonen we hier heel fijn en hebben méér dan genoeg ruimte. We waren vastbesloten op deze plek samen oud te worden. Maar ja, dat loopt helaas anders.”

Hal, keuken & woonkamer
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een stenen berging (met kleine vliering) voor de fietsen en andere spullen. Daglicht komt binnen via de deur en een raam. Achter de (houten) voordeur (met glas-in-loodraam) is de hal gelegen. Hier is een keurige in wit en antraciet uitgevoerde toiletruimte met hangtoilet en fonteintje. Een deur verder kom je in de (strak-moderne) halfopen keuken. Deze heeft witte fronten, een antracietkleurig werkblad en rvs grepen. Er wordt gekookt op gas. Vanuit de keuken kijk je de straat in, terwijl er vanaf de overzijde geen inkijk is. De laminaatvloer loopt door in het woongedeelte. Nabij de keuken is plek voor een eettafel. Verder is er een vaste (trap)kast. De knusse woonkamer is tuingericht. Ook hier: geen inkijk vanaf de achterzijde. Wel een mooi ‘groen uitzicht’ via de glasrijke achtergevel. Een openslaande (kunststof)deur geeft toegang tot het terras (met zonnescherm) en achterliggende tuin.

Achtertuin
De geheel omsloten, beschutte achtertuin is grotendeels verhard met sierbestrating. Verder is er een verhoogd plantperk met bloemen en groen. Nog maar een paar jaar oud is de overkapping van Douglashout. Deze staat achter tegen de erfscheiding. In het open gedeelte kan je heerlijk relaxen. Het dichte gedeelte is in gebruik als bergschuur. Een afsluitbare houten poort fungeert als achterom, bereikbaar vanaf de Herman van der Haarstraat.

Bovenverdieping
Achter een deur in de woonkamer bevinden zich de garderobe en de trapopgang. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers, een badkamer en een cv-/bergruimte. De aan de voorzijde gelegen hoofdslaapkamer is ruim en speels (met hoge zoldering) en heeft een tv-aansluiting. Slaapkamer nummer twee bevindt zich aan de achterzijde en is eveneens ruim. Van hieruit kijk je mooi in de kruinen van het openbaar groen. Een luik geeft toegang tot bergruimte achter de schuine wand. Het kleinste slaapvertrek is ingericht als kastenkamer. De van plafondspots voorziene badkamer (2011) is uitgevoerd in wit en antraciet (dezelfde stijl als de toiletruimte beneden). Er is een ronde, glazen hoekdouche, een wastafel met badmeubel, een hangtoilet en een designradiator. De wasmachine en droger staan in de badkamer. Verder is er mechanische afzuiging. In de cv-ruimte, bereikbaar vanaf de overloop, is plek voor het opbergen van spullen. Via een luik met vlizotrap op de overloop kom je op de bergzolder.

Tenslotte…
Binnendeuren op de begane grond zijn paneeldeuren. Nagenoeg alle binnenwanden zijn afgewerkt met spuitwerk. In dit (doodlopende) stukje Adriaen Brouwerstraat komt alleen bestemmingsverkeer. “Het is hier heerlijk rustig.” Zowel aan de achterzijde als voorzijde is voldoende openbare parkeerruimte. “Wij zetten de auto altijd achter neer. Ideaal als je boodschappen hebt gedaan.” Een basisschool bevindt zich vlakbij en over een jaar of drie staat aan het begin van de straat een modern Integraal Kindcentrum met de naam Het Palet. Ga je hier wonen met je hond: er is een prachtig speelveld in de buurt.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1975
- Perceeloppervlakte 130 m²
- Inhoud circa 306 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.